GASTRO

Imamo najbolji recept za Toblerone cheesecake bez pečenja koji morate probati!

Slastica koja je osvojila društvene mreže!
O popularnosti čokoladice Toblerone ne trebamo previše govoriti. Ova ukusna slastica prepoznatljivog trokutastog oblika nastala je u Švicarskoj davne 1908. godine i od tada je postala jedan od najprepoznatljivijih brendova u svijetu čokolade. Njegova popularnost može se pripisati kombinaciji čimbenika, uključujući visokokvalitetne sastojke, jedinstveni oblik i prepoznatljivi brend koji je ovu čokoladicu približio mnogim zemljama svijeta.

Kao što je slučaj i s drugim popularnim čokoladicama u kojima uživaju generacije, Toblerone je s vremenom dobio bezbroj inačica u obliku deserata i torti, a koje mahom pokušavaju rekreirati ovaj prepoznatljiv okus. Osim toga, sa svojom jedinstvenom mješavinom švicarske mliječne čokolade, nugata i badema, Toblerone je odličan sastojak za dodavanje bogatog i orašastog okusa drugim desertima. Najpopularniji recepti za Toblerone deserte uključuju razne Toblerone torte, Toblerone mousse, Toblerone fondue, te pregršt Toblerone kolača, a kako bismo otkrili koji od recepata je najjednostavniji za izradu, istražili smo sve opcije i odabrali onaj koji nam se najviše svidio! Recept za Toblerone cheesecake bez pečenja otkrijte u nastavku članka:
 
Sastojci: 

Potrebni sastojci za podlogu:

50 g maslaca i 150 g mljevenih keksa

Potrebni sastojci za kremu:

250 g mascarpone sira

30 g šećera u prahu200 g Toblerone čokolade

4 listića želatine

250 ml  vrhnja za slag 35 % m.m

Priprema:

Maslac otopiti na laganoj temperaturi, malo ga ohladiti i dodati u mljevene kekse. Smjesu utapkati u kalup veličine 20 cm koji je obložen papirom za pečenje. Staviti u hladnjak dok izrađujete kremu.

Kremu napravite tako da 4 listića želatine potopite u hladnoj vodi i ostavite najmanje 10 minuta da stoji. Potom 200 g čokolade otopite na pari te kratko ohladite na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme mascarpone sir kratko izmiksajte električnim mikserom pa dodajte otopljenu i prohlađenu čokoladu. Dodajte vrhnje za šlag (bez da ga prethodno miksate) te umiješajte s mascarponeom i čokoladom. 
 
Želatinu ocijedite i otopite, pa dodajte u kremu i odmah promiješajte. Kremu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku na dva sata. Na kraju, vaš Toblerone cheesecake ukrasite ganache čokoladom ( u 100 ml vrhnja za slag s 35% m.m dodajte 100 gr čokolade sa 60 % kakaa. Preljev ohladite i prelijte preko torte). U slast! 
Foto: Instagram
Objavljeno: 31.01.2024. u 08:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p