GASTRO

Pronašli smo najljepši restoran u srcu Beograda koji će vas oduševiti na prvi pogled!

Kvart u prelijepom Beogradu koji morate obići!
Izlet u prekrasni Beograd uvijek je dobra ideja, a ako ste ubrzo planirali otputovati u ovaj genijalan grad, svakako savjetujemo da saznate više o - Dorćolu. Ova beogradska općina zaista obuhvaća ona najljepša mjesta u gradu, a od kojih se svakako izdvaja bajkoviti Kalemegdan. Sam naziv Dorćol predstavlja raskrižje četiriju ulica, a sve do polovice 20. stoljeća sve značajne građevine nalazile su se upravo na Dorćolu, poklonivši ovom kvartu bogato društveno i kulturno naslijeđe koje zaista vrijedi istražiti!

Ono što je svakako zanimljivo jest da upravo na Dorćolu živi najveći broj gradskih ptica; S obzirom na to da je Dorćol mahom okružen zelenim krošnjama, stalni stanovnici ovog naselja su golubovi, laste, vrapci, vrane, grlice, lastavice, a upravo je to poslužilo kao inspiracija novootvorenom restoranu simbolična imena “Birds”, koji će vas već na prvi pogled oduševiti svojim modernim uređenjem! Smješten u centru Dorćola, Birds je mjesto koje doslovce zove na uživanje, bilo da se radi o prekrasno dekoriranom interijeru kojim dominira popularni ratan u kombinaciji s industrijskim štihom, ili je riječ o neodoljivoj terasi koju preplavljuje savršeni mural s motivom, ptica, a koji stvara savršenu kulisu za najljepše fotke! Upravo je spomenuti mural postao velika atrakcija među turistima, koji sve češće posjećuju ovaj lokal upravo zbog njegove nježne estetike koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
 
No, Birds vrijedi posjetiti i zbog vrhunskog menija, a na kojemu ćete svakodnevno pronaći veliki izbor finger fooda, juha, salata, ali i većih obroka kao što su njihovi čuveni njoki s lososom koje morate kušati! Tu je i vrhunska vinska karta s odličnim izborom vina koje će oduševiti ljubitelje dobre kapljice, ali i ljubitelje koktela koji upravo u Birdsu imaju priliku kušati velik izbor “signature” koktela kojima se osoblje ovog simpatičnog restorana posebno ponosi! Više o ovom mjestu saznajte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.11.2022. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p