GASTRO

Pronašli smo preslatki coffee shop u Rovinju koji morate posjetiti!

Mjesto za sve ljubitelje kave!

Kada govorimo o gastro sceni u Hrvatskoj, možemo zaključiti kako je ona u posljednjih par godina doživjela potpuni hype. Otvorilo se jako puno odličnih restorana, barova i kafića koji su domaću gastro scenu podignuli na visoku ljestvicu, pa je to i jedan od razloga zbog čega brojni turisti posjećuju Hrvatsku. No, kada govorimo o kafićima, onda možemo primijetiti kako se na sceni pojavila jedna sasvim nova dimenzija posluživanja i ispijanja kave, a riječ je o 'specialty' kavi, a mjesto koje poslužuje takav tip kave je preslatki Augusto coffee shop u Rovinju, koji morate posjetiti.

'Specialty' kava je vrsta kave koja se obrađuje, prži i proizvodi u posebnim uvjetima pa se tako dobije vrhunska kvaliteta kave. Riječ je o proizvodu koji se uglavnom proizvodi u malim količinama pa se u tom smislu može postići vrhunska kvaliteta. Mjesta, koja poslužuju ovu vrstu kave su mali coffee shopovi, koji imaju cijeli 'vibe' interijera i eksterijera koji je prepoznatljiv za ovakva mjesta. Jedan od njih je i Augusto coffee shop koji se smjestio u staroj jezgri Rovinja.

Pomalo uvučen i odmaknut od gradske vreve, nametnuo se kao idealno mjesto za intimno uživanje u omiljenoj šalici napitka. Osim obične kave s mlijekom, možete popiti vrhunsku ledenu kavu, V60, odnosno filter, matchu latte i cijeđene prirodne sokove. U ponudi su craft kolači, peciva i odlični sendviči pa se u tom smislu ovo mjesto preporučuje kao odlično za kavu i brunch.

Maleni coffee shopovi su idealna lokacija za raditi na računalu, ako imate ovakav tip posla. U njima ćete uvijek sresti ljude koji rade na računalima, a u pauzi uživaju u posebnoj atmosferi i odličnoj kavi. Stoga, ako planirate putovanje u Rovinj, ovo mjesto ne smijete zaobići.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.04.2022. u 09:52
Tagovi: kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p