GASTRO

Prvi dan R´N´B Weekenda u znaku dodjele Michelinovih priznanja!

...i sjajnog partyja te još boljih predavanja
Prvi dan mlađeg brata Weekend Media Festivala prošao je u znaku slavlja među dobitnicima Michelinovih zvjezdica i preporuka, iznenađenja na Barista Leageu, sjajnih predavanja i partyja za koji su se jučer pobrinuli Horse Meat Disco.

Dan je počeo predavanjem kako hrvatski proizvod može pomoći u brendiranju hrvatskog turizma. Panel diskusijom moderirao je neponovljivi Zoran Šprajc. S ciljem poticanja restorana i hotela da kupuju od malih proizvođača dotakli su se i logističkih problema kako namiriti potrebe hotela te dostava namirnica u najboljem mogućem obliku i u najudaljenijim točkama zemlje primjerice Slavonije i juga Dalmacije. Ponajbolji hrvatski pastry chefovi poput Roberta Bašića (Dubravkin put), Tee Mamut (Oš kolač), Roberta Hromalića (Le kolač) i Katarine Bevande (Jolie Petit) pustili su nas na kratko u svoj kreativni svijet i otkrili nam kako zapravo nikad nisu htjeli odustati od slastičarstva iako se radi o stresnom i napornom poslu koji zahtjeva dnevni angažman od 12 sati.„Uvijek se vodim time da bi okus trebao duplo premašiti sam izgled kolača“ rekla je Katarina Bevanda, dok su kao najdražu ali i najzahtjevniju namirnicu izdvojili čokoladu. Iako, slastičarstvo često podrazumijeva slijepo slijeđenje gramaža i praćenje normativa, svi su se složili kako je potrebno znanje i iskustvo jer se iste ne mogu samo duplicirati ako se radi o većim količinama.Posjetitelji su osobito bili zadovoljni panelom o Kruh revoluciji koju je moderirao Hrvoje Petrić, ujedno i direktor Festivala koji je i sam veliki zaljubljenik u kruh te ga već godinama istražuje, a u razgovoru su mu se pridružili internetska senzacija Anita Šumer, Karlo Vulin iz Bread cluba i Nataša Đurić iz slavne Hiše franko. Posebne pohvale dobio je i panel Hrvatski streetfood pod vodstvom poznatog chefa Mate Jankovića koji je porazgovarao s Ivanom Zidarom čiji je burger itekako punio medijske stupce, Lukom Jureškom ispred Submarinea, Marinom Medakom iz Rougemarina te Katarinom Hauer iz Odprte kuhne (slovenski festival posvećen streetfoodu).Osim toga održan je i Barista League – prestižno natjecanje među baristima gdje su imali nekoliko razina za provjeru njihovih vještina. Najuspješnija je bio tim „Devushki v kofe“ iz Sankt Petersburga, a predstavljale su ga Elizaveta Vagabova i Ira Sharipova.

Najsvečaniji trenutak Festivala zasigurno je bila svečana dodjela priznanja restoranima koji su ove godine zaslužili Michelinovu zvjezdicu i preporuku, a na pozornicu se u jednom trenutku našlo preko 40 predstavnika doista najboljih restorana u zemlji. Ceremoniju je vodio glumac i voditelj Janko Popović – Volarić.Bogat program očekuje nas i danas, a posebno se veselimo masterclassu genijalca na području kave – Scotta Rao. Vremenska prognoza obećava te se kvalitetna predavanja i masterclassovi nastavljaju, a raspored možete preuzeti s besplatne aplikacije te na web stranicama Festivala. Osim toga večeras nas očekuje još jedan nezaboravan party, dok su se jučer za ples do jutra pobrinuli Horse Meat Disco.

Foto: PR
Objavljeno: 25.05.2019. u 11:35

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p