GASTRO

Prvi hrvatski pop-up restoran otvoren u Londonu

Dalmatinska spiza u Venturinu
venturin
londonske adrese 300 Battersea Park Road ovih se dana šire opojni mirisi dalmatinske kuhinje, i to zahvaljujući Sanji Britt Jusić koja je u obliku pop-up restorana Venturin odlučila razveseliti odabrana britanska (kao i ona nostalgična hrvatska) nepca hrvatskom kuhinjom.

Prvi dalmatinski pop-up restoran u sklopu Pelican bara projekt je Sanje Britt Jusić koja je poželjela ionako bogatu londonsku gastro scenu dodatno oplemeniti. Ime restorana dolazi od dalmatinskog izraza za noćno ribarenje i označava posljednji mrak za lov ribe prije svitanja, a na jelovniku će se naći hrvatski i dalmatinski specijaliteti začinjeni maslinovim uljem i prepoznatljivim začinima koje će pripremati chefica iz hvarskog restorana Zlatna Školjka Maja Mačković. Naglasak je na domaći comfort food koji će tjerati goste da okuse ono najbolje od opojnog i hedonizmom ispunjenog dalmatinskog ljeta.

Venturin će biti otvoren mjesec dana, i to četvrtkom, petkom i subotom navečer, a rezervacije se mogu obaviti na službenoj stranici restorana. Subotom i nedjeljom će se tijekom dana posluživati marenda, dok će večeri biti u znaku a la carte jelovnik koji će se izmjenjivati srijedom.

Venturin
venturin

M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 09.11.2016. u 10:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p