GASTRO

Puding od zobenih pahuljica s karameliziranom bananom kao doručak kojeg se nećete moći zasititi!

Jedva čekamo isprobati!

Ako su vam dosadile klasične zobene kaše ili niste preveliki ljubitelj zobenih pahuljica, Foodoris ima idealan recept za vas. Kremasti puding dobije se prethodnim miksanjem pahuljica s tekućinom. Kada se dobivena tekuća smjesa zakuha počet će se stiskati i dobiti ćete mekani, kremasti puding. Možete ga obogatiti dodacima po želji, od suhog voća, kakaa, kokosa, vanilije, orašastih plodova, do sjemenki.

Dodatak karamelizirane banane zbilja je točka na i ovom pudingu. Kremasta banana s pomalo hrskavom koricom i slatkim okusom zaokružit će cijelu priču. Kao da jedete desert za doručak.

Sastojci (za dva serviranja):

· 1 šalica zobenih pahuljica
· 1 + ½ šalice napitka od badema
· 1 žličica cimeta
· 1 veća banana
· 1 žlica kokosovog ulja
· 1 žlica javorovog sirupa (može i kokosov šećer)
· Tostirani lješnjaci
· Komadići tamne čokolade

Priprema:

U blender staviti pahuljice, cimet i napitak od badema te izmiksati. Prebaciti u posudu za kuhanje i kuhati na srednje jakoj vatri, uz miješanje, dok se ne zgusne do željene gustoće.

Banane narezati na ploškice, u tavi zagrijati ulje i staviti ploškice. Pržiti na srednje jakoj vatri. Ploškice okrenuti tijekom prženja no budite nježni jer su banane omekšale. Pred kraj preliti javorovim sirupom te pržiti još nekoliko trenutaka.

Servirati toplo, posipano komadićima tostiranih lješnjaka i tamnom čokoladom te po želji još malo javorovog sirupa.

Foto: Foodoris
Objavljeno: 22.01.2021. u 09:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p