GASTRO

Razlog zbog kojeg još više želimo da Starbucks dođe u Hrvatsku

Slavni lanac je predstavio novu poslasticu
starbucks
slučaju da ste dosad plakali nad činjenicom da Starbucks i dalje našu malenu zemlju smatra neprofitnim tlom za svoj lanac coffee shopova, najnoviji bi vas proizvod ovog brenda mogao dodatno rastužiti, no možda i natjerati na koje putovanje.

Znajući kako nema bolje stvari od sladoleda i kave, bariste u Starbucksu su se odlučili otići korak dalje spojivši ove dvije poslastice te je ovih dana kao novi specijalitet predstavljen Roastery Affogato menu koji će uskoro doći u ponudu stotinjak coffee shopova diljem SAD-a.

Affogato je inače talijanski napitak koji nastaje tako da se šalica espressa prelije preko kuglice sladoleda, a linija ovakvih pića od kave svoju je Starbucks premijeru imala u Starbucks Reserve Roastery u Seattleu prošlog ljeta. Nakon što je spomenuti menu bio među najprodavanijima iz asortimana, odlučeno je kako će se Affogato linija testirati i u drugim američkim gradovima. Ona uključuje klasični i House Affogato, Cold Brew Float i Cold Brew Malt, a cijene se kreću od 6 do 8.50 dolara. Do kraja ovog tjedna menu će se naći u 10 high-end Starbucks barova u Washingtonu, Bostonu i Los Angelesu, a nakon toga će jeftinije verzije stići i u ostale gradove u SAD-u. Potom, nadamo se, i u europske gradove, kako na sljedećem vikend izletu u Budimpeštu ili Beču ne bismo imali dilema oko toga koju kavu naručiti u Starbucksu.


M.M.
Foto: Starbucks Reserve Roastery
Objavljeno: 16.02.2017. u 12:46
Tagovi: starbucks, kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p