GASTRO

Recept koji će vam uljepšati blagdane

Neodoljivi medeni muffini
Domaćica 
Prvi dan Adventa je iza nas, a danas smo i službeno zakoračili u zadnji mjesec ove godine. Prosinac je pravi blagdanski mjesec. Ovaj mjesec će vjerojatno pasti prvi snijeg, proslaviti ćemo Božić, netko i Sv. Nikolu, družit ćemo se s najdražima na kuhanim vinima, peći ćemo božićne kolače i naše kuće će mirišati po cimetu.
 
Uz veliku dozu radosti i smijeha ispratiti ćemo ovu godinu, napunit ćemo baterije dobrom energijom prosinca i ući u novu, nadam se svima još bolju godinu.
 
Kao mali dio predblagdanske čarolije donosim vam recept za 'Medene muffine', oni osim što su medeni, mirišu po medenjacima. Možete ih jesti same ili biti kreativni pa ih dekorirati u pravom blagdanskom duhu, s malo jestivog posipa i pokojim medenim keksom.
Sastojci:

2 čaše mekog brašna
1 žlica kakaa
2 ravne žličice sode bikarbone ili praška za pecivo
1.5 žlica začina za medenjake
1.5 čaša šećera
pola čaše ulja
2 čaše tekućeg jogurta
džem ili čokolada po želji
krema ili šlag po želji
 
Domaćica
 
Priprema:

Pećnicu upalite na 180C.
U jednoj posudi izmješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo i začin za medenjake.
U drugoj posudi izmješajte šećer, ulje i tekući jogurt.
Zatim tekuće sastojke izlijte u smjesu brašna i sve pjenjačom dobro izmješajte
Košarice za muffine stavite u kalup, smjesom punite košarice do malo više od pola.
U svaki muffin sada možete stavite po žličicu džema po želji.
Pecite ih oko 25 minuta.
 
Napomena:

Čašu koju si izaberete te se držite, ukoliko uzmete onu za čaj, tada sve mjerite po njoj.
Ukoliko izaberete čašu od samog jogurta, tada smanjite prašak za pecivo na 1 žličicu, od te čaše dobit ćete 12 većih muffina.
 
Ove muffine možete raditi i kao kolač kojeg samo izlijete u tepsiju manjeg promjera i po želji prelijete čokoladom.

Domaćica
 
Sanja Štrbac 
 
Objavljeno: 01.12.2014. u 12:21
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p