GASTRO

Recept za najslađu božićnu tortu koju morate probati ovih blagdana!

Torta kojoj baš nitko neće moći odoljeti!

Stiglo je vrijeme ozbiljnih priprema za blagdanska jela - ručkove, večere, kolače i ostale slastice koje će se ovih blagdana pronaći na našim stolovima. Iako za Božić, što se slatkih zalogaja tiče, obično pripremamo obilje raznovrsnih kolača, zašto na svoj meni ove godine ne biste uvrstili i božićnu tortu?

I to ne bilo kakvu! Posljednjih nekoliko sezona motiv soba jedan je od popularnijih, a ove sezone potpuno je prevladao u dekoraciji božićnih slastica. Od preslatkih muffina, keksića, kolača pa sve do torti, slatki zalogaji u obliku soba potpuno su preplavili društvene mreže, a torta u obliku soba uvjerljivo je najpopularnija i najtraženija. Iako većina dostupnih recepata za tortu iziskuje mnogo vremena, mi smo pronašli jednostavniju varijantu koju ćete bez problema napraviti, a koje će bez imalo sumnje plijeniti najviše pozornosti na vašem blagdanskom stolu!

Biskvit:
1 pakiranje mješavine za biskvitno
tijesto s aromom vanilije
3 jaja (veličine M)
120 ml ulja
70 ml mlijeka
50 g kokosovog brašna
2 žličice arome ruma

Nadjev:
60 g šećera u prahu
2 omota Kremfixa
250 g sira Mascarpone (80% m.m.),
hladnog
400 ml slatkog vrhnja za šlag
(hladnog)
50 g kokosovog brašna
½ žličica arome ruma

Glazura:
375 g maslaca
375 g šećera u prahu
3 vrećica crnog kakaa u
prahu

Dekoracija:
1 Kremfix
100 g Fondant bijeli
100 g kakaa
Crna tekuća jestiva boja
Crvena tekuća jestiva boja
Ukrasne perle

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 °C (vrući zrak). Pripremite dva kalupa za torte (ø 15 cm) i obložite ih papirom.

Pripravite čokoladni biskvit prema uputama na pakiranju. Kada je gotovo, smjesi dodajte kokosovo brašno i aromu ruma. Neprestano miješajte mikserom dok ne dobijete glatku masu. Ravnomjerno rasporedite smjesu u dva kalupa i pecite 20-ak minuta. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se potpuno ohladi, a onda uklonite papir i svaki biskvit prerežite po dužini na pola kako biste dobili četiri komada.

Kako biste napravili nadjev, u posudi promiješajte šećer u prahu i Kremfix. U drugoj posudi električnim mikserom miješajte mascarpone sve dok ne postane gladak, a pritom postupno dodavajte slatko vrhnje. Kada primjetite da se smjesa počela stiskati, dodajte joj mješavinu šećera u prahu i Kremfixa te miješajte dok sve skupa ne postane čvrsto. Na kraju dodajte kokosovo brašno i aromu ruma te sve skupa dobro promješajte.

Donji sloj biskvita postavite na ukrasni tanjur i premažite nadjevom. Drugi sloj biskvita postavite na prvi i ponovno premažite nadjevom. Treći sloj postavite na drugi i premažite preostalim nadjevom. Na vrh stavite četvrti sloj biskvita i sve skupa stavite u hladnjak da se ohladi.

Za glazuru mikserom izmiješajte maslac i šećer u prahu. Miksajte sve dok ne dobijete bijelu, pjenastu smjesu. Smjesi dodajte kakao i premažite sav biskvit glazurom i vratite u hladnjak na nekoliko sati.

Dekorirati možete mješavinom Kremfixa i fondanta u koji ćete staviti boju po želji kako biste izradili i dekoraciju po želji. Možete koristiti i već gotove keksiće, kupovne oči, nos i rogove. Prepustite se mašti na volju, dodajte na vrh glave soba pokoji cvjetić, ukrasite točkicama, snježnim pahuljama, šljokicama.... U slast!

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.12.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p