GASTRO

Redoslijed je ključan: Znamo kako pripremiti savršeni Aperol Spritz kod kuće!

Provjereni recept iskusne barmenice

Ako ste ikada posjetili Italiju, iz prve ste se ruke mogli uvjeriti kako je atraktivni narančasti koktel Aperol Spritz lajtmotiv na terasi baš svakog tamošnjeg kafića. Ovo piće koje među Talijanima uživa kultni status naziv je dobilo po aperitivu Aperolu, gorko-slatkom likeru prvi put proizvedenom još 1919. godine u Padovi. Posljednjih godina ovaj je koktel na bazi prosecca postao jedno od omiljenih ljetnih osvježenja diljem svijeta stoga ne čudi da su ga mnogi od nas poželjeli rekreirati kod kuće, za zabave i druženja.

Iako su nam njegovi sastojci dobro poznati, nerijetko se dogodi da kod pripremanja Aperol Spritza jednostavno ne uspijevamo postići željeni autentični okus. Za savjet smo se obratili Tei Lovrenščak, iskusnoj barmenici i brend ambasadorici PPD Distribucije, koja nam je otkrila kako je u pripremi ovog koktela ključan - redoslijed.

"Greške se događaju u koracima same pripreme - primjerice, ljudi često najprije uliju Aperol. To dovodi do dodatnog miješanja Aperola zbog čega samo piće na kraju gubi na pjenušavosti", smatra Tea, koja je s nama zatim podijelila provjereni recept za savršeni Aperol Spritz.

Trebaju vam:

led
Aperol
prosecco
soda ili mineralna voda
naranča za dekoraciju

"Za savršeni Aperol Spritz kod kuće bit će vam potrebna čaša za bijelo vino, koju ćete napuniti s puno leda. Zatim ćete uliti 9 cl Prosecca pa 6 cl Aperola i na kraju dodati samo splash sode ili mineralne vode. Sve zajedno ćete dekorirati s kriškom svježe naranče", savjetuje Tea.

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.06.2023. u 08:00
Tagovi: kokteli

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p