GASTRO

Restoran Bevanda predstavio novog chefa Damira Tomljanovića

Ponajbolji hrvatski restoran u novu godinu ulazi s novostima
Bevanda
R
estoran Bevanda, ovjenčan nagradom za Najbolji hrvatski restoran na Danima hrvatskog turizma, u 2017. godinu ulazi s novim chefom Damirom Tomljanovićem.


Povijest Bevande, koja već desetljećima slovi za predvodnika mediteranske kuhinje i ponajbolji hrvatski riblji restoran, za Tomljanovića je bila nit vodilja u stvaranju novog, uzbudljivog jelovnika.

„Vodio sam se idejom balansa istinski kvalitetnih namirnica, koje se iznova dokazuju kao sastojci naših najboljih jela, a moguće ih je svježe svakodnevno nabaviti, tijekom cijele godine. Uz vrhunski tim u kuhinji, profesionalce koje iznimno cijenim, vjerujem da ću uspješno iznova polagati onaj najvažniji test, da će naši gosti prepoznati kvalitetu i iznova nam se vraćati“, pojasnio je novi chef Bevande.

bevanda
Na proslavi titule Najboljeg hrvatskog restorana i drugog najboljeg luksuznog hotela u Hrvatskoj okupljeni su gosti, među ostalim, imali priliku kušati sirove dondole, sirovi i marinirani škamp s mousseom od guščje jetre, kao i carpaccio i sashimi od svježe ulovljene jadranske ribe, spravljene pred njihovim očima na novom Bevandinom raw baru.

Upravo će raw bar biti jedna od ključnih sastavnica nove ponude u Bevandi, sve najsvježije namirnice iz Jadranskog mora pripremaju se pred gostima. Vrhunska jadranska riba dobavljena od domaćih ribara i ostale namirnice lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u skladu sa tzv. 'zero kilometer' filozofijom u kojoj su jela pripravljena od lokalno uzgojenih i ubranih namirnica, okosnica su Tomljanovićeva menija za nagrađivani opatijski restoran.

bevanda
bevanda
bevanda
Jela koja su gosti kušali bila su sljubljena s iznimnim vinima, probranim od višestruko nagrađivanog sommeliera Bevande Klaudija Jurčića, koji se u izboru vodio istaknutom autorskom crtom te između ostaloga poslužio: istarski pjenušac Misal, Kozlovićevu Malvaziju iz 1997., Šemberovu i Tomčevu amforu, Claijeve perjanice Sveti Jakov 2007 i Brombonero 2009, te selekciju Dingača – Kiridžiju, Buru te pelješkog Imperatora.

Tomljanović, koji je znanje stjecao od crikveničkog hotela Internacional preko berlinskih restorana, u Bevandu dolazi iz zadarske Foše gdje je proveo proteklih deset godina.

Uz chefa Tomljanovića na čelu kuhinje i najveći vinski podrum u Hrvatskoj s više od 750 etiketa vina i privatnim sefovima za najveće vinoljupce među gostima, Bevanda će u 2017. svojim gostima ponuditi cijeli niz novosti.

bevanda
bevanda
Opatijski restoran tako postaje ambasadorom najboljeg i najpoznatijeg svjetskog šampanjca Dom Perignona, u što su se već u srijedu imali uvjerili okupljeni gastro-novinari, koji su imali priliku kušati šampanjce iz berbe 2006. godine.

Uz niz drugih priznanja koje je primila tijekom ranijih godina, 2016. bila je posebno uspješna za opatijski restoran. Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, Bevandi je dodijeljena nagrada za Najbolji restoran godine, kao i nagrada za 2. mjesto u kategoriji luksuznih hotela.

Bevanda je ove godine primljena u elitno društvo udruge Jeunes Restorateurs D'Europe, čije se članice ističu vrhunskom vještinom u pripremi hrane i posvećenošću umjetnosti življenja. Udruga okuplja 350 vrhunskih europskih restorana i 160 hotela u više od 15 zemalja.

bevanda
Gospodin Miroslav Matić, glavni konobar Bevande primio je upravo ovih dana od Turističke zajednice Kvarnera nagradu Čovjek ključ uspjeha u turizmu, za Najboljeg konobara.

Restoran i hotel Bevanda nastavlja u 2017. godini ispunjavati misiju podizanja ljestvice kvalitete cjelokupne hrvatske gastronomske i ugostiteljske ponude.

bevanda
Foto: PR
Objavljeno: 16.12.2016. u 09:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p