GASTRO

Restoran zagrebačkog hotela Esplanade nagrađen titulom najboljeg hotelskog restorana u Europi!

Veliko priznanje u europskoj hotelskoj industriji
Restoran Zinfandel's hotela Esplanade nagrađen je kao europski hotelski restoran godine na prestižnom European Hotel Awards 2023, dok je izvršnoj chefici kuhinje Ani Grgić Tomić uručeno posebno priznanje Etoile Blanche Svjetske gastronomske organizacije.

Prestižna European Hotel Awards 2023. održana prošli tjedan u Barceloni, katalonskoj prijestolnici turizma i gastronomije, okupila je na gala svečanosti brojne uzvanike, uvažene goste i entuzijaste iz područja turizma, hotelijerstva i gastronomije, koji su imali priliku odati počast najboljim europskim hotelima, inovativnim pristupima, gastronomiji, izvrsnosti i posvećenosti održivosti u luksuznom hotelu Sofitel Skipper.

Svake godine European Hotel Awards nagrađuje najbolje europske boutique hotele, veličanstvene hotelske institucije, njihove koncepte, raznolikost i predanost. Nagrade su dodijeljene u 21 kategoriji, a među brojnim luksuznim hotelima istaknuo se zagrebački hotel Esplanade koji je dobio čak dvije nagrade – hotelski restoran godine za restoran Zinfandel's i posebnu nagradu Etoile Blanche organizacije Mondiale de la Gastronomie koju je dobio Executive Chef Ana Grgić Tomić.

Generalni direktor Esplanade Ivica Max Krizmanić nazočio je svečanoj dodjeli nagrada u Barceloni, izjavivši: "Posebna mi je čast biti ovdje. Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge i stvarajući posebno kulinarsko iskustvo za naše goste. Oni su doista iznimno postignuće i iskreno sam ponosan na svoje kolege iz restorana i kuhinje koji ulažu srce i dušu u to da gostima pruže posebnu vrijednost i trajna sjećanja uz ljubaznu, nenametljivu uslugu , posebnim šarmom i individualnim pristupom koji sam po sebi nadmašuje njihova očekivanja..."

 

"Sretan sam što je industrija prepoznala ovu vrijednost i gastronomsku kvalitetu Zinfandel'sa, kao i Executive Chefica Ana Grgić Tomić koja je zaslužila ovo posebno priznanje od strane Svjetska gastronomska organizacija za 25 godina uspješnog i predanog rada u Esplanadi." Dodao je i: "Ova priznanja dokaz su da je imidž Esplanade kao ugostiteljske ustanove i ikone hotelijerstva prepoznat i izvan Hrvatske, na što sam posebno ponosan. Zahvaljujem industriji koja je prepoznala naš trud i rezultate, te jednom Još jednom svima čestitam od srca. Time je hotel Esplanade još jednom pokazao da pripada u sam vrh najboljih europskih hotela, kao što je to učinio nebrojeno puta u svojoj gotovo stogodišnjoj povijesti."

O događaju European Hotel Awards

Stvorene 2018., European Hotel Awards postale su nagrada visokog prestiža koja se dodjeljuje hotelima diljem kontinenta. Prepoznavanjem i poštovanjem njihovih jedinstvenih hotelskih usluga, ova priznanja imaju za cilj promicanje i jačanje imidža europske hotelske industrije.

 

Ceremonija i gala dodjela European Hotel Awards 2023. održana je u Sofitel Barcelona Skipper. Tijekom događaja dodijeljena je 21 nagrada u više kategorija, od 'Luksuzni hotel godine' do 'Zelene nagrade za najodrživije prakse'. Ova raznolika ponuda nagrada imala je za cilj odavati priznanje izvrsnosti u različitim aspektima.

Nakon dodjele nagrada, izvrsnu gurmansku večeru organizirao je Jose Sanchez, glavni kuhar Sofitel Barcelona Skipper. Večera je slavila bit europske i španjolske kuhinje, nudeći divno kulinarsko iskustvo.Oduševljeni smo što smo domaćini ovogodišnjih European Hotel Awards u Barceloni, gradu koji utjelovljuje duh europskog gostoprimstva. Ove nagrade ne služe samo kao priznanje, već i kao motivacija za hotele da nastave poboljšavati svoju uslugu svojim gostima, svoju inovativnost i predanost izvrsnosti i održivom razvoju,” komentirao je Michel Stalport, predsjednik odbora European Hotel Awards.

Prijave za različite kategorije European Hotel Awards bile su otvorene od travnja do rujna 2023. Žiri, sastavljen od stručnjaka iz sektora uključujući više rukovoditelje u hotelijerstvu, sada je odabrao finaliste: 21 pobjednika European Hotel Awards 2023.


Napomenimo da je 2018. godine na svečanosti održanoj u Ženevi hotel Esplanade dobio nagradu za Europski povijesni hotel godine od strane European Hotel Awards.


Foto: PR
Objavljeno: 15.11.2023. u 15:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p