GASTRO

Prošećite kroz povijest uz pomoć ovih šest genijalnih retro etiketa

Jamnica slavi 190 godina s retro edicijom
jamnica
Vjerujemo, u vašem je domu gotovo član obitelji. Prisutna je (od)uvijek i ima svoje počasno mjesto u kuhinji. Kada se u obzir uzme činjenica da je službeno već godinama broj 1 gazirana mineralna voda u Hrvatskoj, što zahvaljuje kvaliteti i dugogodišnjoj tradiciji, isto niti ne čudi.

Riječ je, pogađate, o Jamnici, no ono što možda ne znate jest da 2018. obilježava impresivnih 190. godina. Ova se najpopularnija gazirana mineralna voda u Hrvatskoj počela puniti još u 18. stoljeću i do današnjih dana izgradila 190 godina tradicije, što je izuzetno ne samo u domaćim, nego i u svjetskim okvirima.

jamnica

(1870.)

Carica Marija Terezija još 1772. godine uvrstila je Jamnicu u registar bečkog dvora. Godine 1828. počela je i komercijalna proizvodnja Jamnice koja se, uz uvođenje sve naprednijih tehnologija i prilagodbu društvenim promjenama, održala uspješno i do danas. Jamnica je jedan od najuspješnijih domaćih proizvoda, temeljem brojnih prednosti, kao što su osvježavajući okus i kvaliteta mineralnog sastava, koji su je pozicionirali na sam vrh liste gaziranih prirodnih mineralnih voda.

jamnica

(1938.)

Dok je kvaliteta njenog mineralnog sastava kroz desetljeća ostajala postojana, mijenjali su se dizajn etiketa i ambalaže. Danas na policama trgovina možemo pronaći od već tradicionalne jednolitarske Jamnice u staklenoj ambalaži, preko praktičnih PET pakiranja od 0,5 litre i 1 litre do nešto veće 1,5 litre.

S novom kampanjom pod sloganom „Od 1828. u svim važnim trenucima“ Jamnica poručuje da već 190 godina svojom kvalitetom i tradicijom donosi radost u mnoge domove, a svojim jedinstvenim okusom osvaja generacije i generacije zaljubljenika u njezine mjehuriće. „U Jamnici smo uvijek osluškivali potrebe tržišta te se pakiranjem prilagođavali navikama i željama svojih kupaca. U čast ovom velikom jubileju na tržište izlazimo sa 6 stilski različitih etiketa retro edicije inspiriranih dugom poviješću. Vjerujemo da će se našim kupcima to svidjeti“, izjavio je Zvonimir Seki, direktor marketinga Jamnice d.d.

jamnica

(1962.)

jamnica

jamnica

jamnica
Foto: PR
Objavljeno: 11.04.2018. u 09:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p