GASTRO

Rijeka je bogatija za još jedan sjajan restoran

Pirunada: mjesto dobre hrane
pirunada 
Ako će vas u skorije vrijeme put nanijeti u Rijeku, za vas imamo pravu poslasticu. Naime, upravo se ondje otvorila još jedna sjajna nova lokacija za sve gurmane koja će svojim rustikalnim ambijentom i mirisima domaće kuhinje nedvojbeno osvojiti vaše okusne pupoljčiće. Njegovo ime je Pirunada.

Tražite li mjesto gdje ćete pojesti pojesti ukusan, brzi i zdravi obrok, Pirunada bi mogla biti pravi pogodak za vas. Višegodišnje kuharsko iskustvo i ljubav prema kuhanju, te vrijedno obiteljsko nasljeđe - tajni recepti none Alide, pravi su recept za kuhinju koja miriše na dom i koja je sagrađena na tradicijskim temeljima primorskog podneblja.
 
pirunada
“Interijer je kao i ime, tipično primorski i u potpunosti je Ivino djelo. Imamo tu pirune koje smo pretvorili u vješalice za kapote, lumbrele i borše (op.a kapute, kišobrane i torbe), zatim štrik za besedi na kojem gosti mogu vješati svoje poruke i komentare, a po uzoru na karakteristične primorske konopce na kojima su naše none sušile rublje i puno drugih detalja koji tek čekaju da ih naši gosti otkriju. Posebno smo zadovoljni vizualnim identitetom tj. pirunom koji se idealno uklopio u našu ideju, a za koji je zaslužna Veronika iz riječkog Reedesign Studia”, kratko su izjavili iz Pirunade i objasnili nam pritom tko se krije iza šarmantnog dizajna interijera novootvorenog restorana.
 
pirunada
Kad ovoj računici pribrojimo i naum kreativnih tvoraca Pirunade - želju da lokalci, kao i stranci mogu konačno pojesti kvalitetan obrok u centru grada i pritom ne potrošiti gomilu novca - jasno vam je da se ovdje radi o nečemu vrijednom vaše pažnje. Hrana treba biti način na koji njegujemo i volimo svoje tijelo, u kojem uživamo i koji dijelimo s voljenima, a u Pirunadi to dobro znaju.
 
pirunada
Njoki od kruha, ječam, šalša none Alide - detalji iz kuhinje koji nas podsjećaju na pomalo zaboravljenu vrijednost tradicionalne spize u kojoj su uživala nekada naši stari. Pirunada je pronašla način da ih ponudi na svojem meniju:

“Mi ne mistificiramo i ne kompliciramo oko hrane. Naša su jela jednostavna. Važno nam je da nema ničega iz vrećice, tetrapaka i konzerve, da su namirnice kvalitetne i da su pripremljene s ljubavlju. Također, nemamo klasični meni s gotovim jelima. Pružamo mogućnost našim gostima da sami od predloženih namirnica slažu vlastite kombinacije i na taj način stvaraju neka svoja nova jela”,
poručili su iz novootvorenog restorana i uvjerili nas da ga već danas stavimo na popis must-see mjesta hrvatske obale.

J.S.
Foto: Ivana Bartolović, Gregor Bogdanović

Objavljeno: 07.08.2015. u 12:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p