GASTRO

RougeMarin priprema zanimljivu ponudu hrane i pića za Advent, a mi smo ju isprobali među prvima!

Masni, Čupavac i O'čaj razlog su zašto će i ove godine biti dugačak red ispred RougeMarinove kućice!

Moramo priznati kako se na svakom koraku osjeća predblagdansko raspoloženje; grad polako dobiva svoje božićno ruho u vidu lampica, a izlozi brojnih trgovina već sada izgledaju kao iz svima nam dobro poznatog filma 'Sam u kući'. Kako brojimo dane do trenutka kada će naša osjetila preuzeti mirisi kuhanog vina i cimeta, odlučili smo porazgovarati s jednim od istaknutijih imena zagrebačke gastronomske scene, Marinom Medakom, chefom poznatog restorana RougeMarin te među prvima kušati adventsku ponudu koja niti ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Marin Medak ime je zbog kojeg danas možemo na svakom koraku kušati zanimljive gastronomske delicije. Tako smo cijelo ljeto uživali u degustiranju zanimljivih gastro simbioza poput MlinZZa i brafni, a poznavajući Marina, kreativnih ideja neće nedostajati niti na ovogodišnjem Adventu. Ove godine RougeMarin postaje GrinčMarin, a kako bi nam približio svoje gastro novitete, organizirana je i kulinarska radionica simpatičnog naziva „Kako je Marin ukrao Božić?" u kojoj smo i sami sudjelovali. Priču o Grinču i njegovom negodovanju oko Božića svi već znamo, a mi smo pitali Marina zašto ove godine on krade Božić? "Na naziv „Kako je Marin ukrao Božić“ odlučili smo se zbog toga što ne podržavamo način na koji raste Advent u Zagrebu u smislu broja kućica. Cilj bi prvenstveno trebao biti kvaliteta, a ne kvantiteta i ugostitelji bi trebali raditi na proizvodima i kreiranju identiteta istih, a ne samo na brzoj zaradi." - dodaje Marin.

U skladu s time ove godine se na GrinčMarin adventskoj kućici mogu pronaći brojni zanimljivi specijaliteti, a okosnicu adventske ponude čine tri proizvoda: Masni, Čušavac i O'Čaj. Masni je sendvič u domaćem pecivu od muškatne tikve s vučenom janjetinom (ili svinjetinom), namazom od carskog mesa, ukiseljenim kimchijem i crvenim umakom, umočen u umak od cheddar sira. Čupavac je vrući desert inspiriran knedlom čije je tijesto od batata punjenje kokosom, čokoladom i lješnjacima i preliveno umakom od čokolade i posuto tostiranim kokosom. O'čaj ili očaravajući čaj je crni indijski čaj s mlijekom i kombinacijom začina (cimet, kardamom, zvjezdasti anis, đumbir, klinčići). Osim navedena tri proizvoda GrinčMarin će u ponudi imati i 6 vrsta kobasica poslužene u domaćim lizikama od muškatne tikve.

@rougemarincity_zagreb

Činjenica jest kako Advent u Zagrebu svake godine diže ljestvicu kada je ponuda na adventu u pitanju, pa smo pitali chefa Marina možemo li zaista stati uz bok ponudi u ostatku Europe: "Ponuda na ostalim Europskim adventima bazira se na tradicionalnijim proizvodima, a Zagrebački je advent u zadnjih nekoliko godina postao poligon za isprobavanje novih stilova kuhanja, namirnica i općenito ponude. Tako da na našem adventu možete kušati sve. Od sushija do sarme. Sukladno tome, naša je ponuda potpuno drugačija i mislim da nema smisla uspoređivati je s ostalim europskim destinacijama. Baš zbog toga što smo odlučili raditi na poboljšanju kvalitete već poznatih proizvoda kojima smo dodali neke nove okuse i tehnike pripreme ove godine nismo išli na kombinaciju proizvoda. Germ knedlu smo unaprijedili u čupavac, pulled lamb u domaćem brioche pecivu u masnog i slično.Fokusirali smo se na izradu peciva, dodali smo nove umake i priloge te smo unaprijedili načine pripreme mesa."-dodaje Marin.

RougeMarinova ponuda poznata je po svojoj kreativnosti i inovaciji, a chef Marin svoju inspiraciju pronalazi u svakodnevici: "Najčešće kada dođem navečer kući i kćer i žena odu na spavanje, analiziram dan iza sebe i tada mi na pamet dolaze ideje što smo i kako mogli napraviti da bude bolje od onog što radimo. Analizirajući prošlu adventsku ponudu i naše trenutne mogućnosti došao sam na ideju za proizvode koje ove godine imamo."



Ove godine Rougemarin, odnosno GrinčMarin, sudjeluje na 3 adventske lokacije, a svoju će ponudu prilagoditi i u lokalu BABA by Rougemarin. Tako adventske kućice možete pronaći u sklopu Baš naš adventa u Klovićevim dvorima na Platou Gradec, Fuliranja na Strossmayerovom trgu te Božićne bajke na Trgu bana Josipa Jelačića, a sigurno ćete ih prepoznati i po dugačkim redovima ljudi koji jedva čekaju degustirati sve navedene novitete!

Objavljeno: 15.11.2019. u 11:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p