GASTRO

Ručak kojem će biti nemoguće reći 'ne'

Najbolji recept za domaće tacose

just cake girl 
Veliki sam obožavatelj meksičke kuhinje stoga sam iskoristila ovaj vikend za pripremu i uživanje u neodoljivim tacosima. Po prvi puta sam odlučila napraviti i domaću salsu i guacamole umak, zbog čega je ovaj ručak postao jedan od onih za pamćenje. 

Inspirirala sam se različitim receptima Jamie Olivera i Gordona Ramseyja, a za tortilje sam koristila one tvrde kupovne jer vremena za pripremu domaćih ovoga puta nije bilo. Smatrate li se obožavateljem meksičke kuhinje, predlažem da ovu nedjelju proglasite službenim danom tacosa.

Domaća salsa

Sastojci:
2 rajčice ili 4-5 mini rajčica
1 manji luk
pola limete
peršin
1 režanj češnjaka
sol, papar

Priprema:
1. Nasjeckati rajčice na sitne kockice.
2. Isto napraviti s lukom.
3. Peršin nasjeckati na sitno te usitniti češnjak.
4. Sve staviti u posudu te preliti sokom pola limete.
5. Dobro promiješati i dodati sol i papar po želji.
 
just cake girl 
Guacamole

Sastojci:
2 avokada
malo peršina
2-3 cherry rajčice
pola luka
pola limete
sol, papar

Priprema:
1. Oguliti avokado i nasjeckati.
2. Na to dodati rajčice, peršin i luk te sve zajedno sjeckati dok se ne spoji.
3. Preliti sokom limete i začiniti solju i paprom.
 
just cake girl 
Punjenje za tacose

Sastojci za dvije osobe:
300 g miješanog mljevenog mesa
1 crveni luk
1 režanj češnjaka
1 paprika
sol, papar
začin za tacose
50 g slatkog kukuruza
malo vode

Priprema:
1. Luk i češnjak nasjeckati na sitno i na malo ulja pržiti.
2. Dodati meso i miješati dok se ne zapeče.
3. Dodati papriku nasjeckanu na sitne kockice te preliti s oko 2 dcl vode.
4. Miješati dok meso i paprika ne omekšaju te začiniti po želji solju i paprom.
5. Ja sam našla začin za tacose koji sam dodala u ovom trenutku, ali ako to ne možete naći stavite crvenu papriku i čili.
6. Dodati kukuruz i miješati dok voda ne ispari.
 
just cake girl 
Sastavljanje tacosa:
1. Na svaki taco staviti prvo guacamole, pa meso, i na kraju salsu
2. Uz to možete poslužiti i neki bijeli umak ili obično kiselo vrhnje
  
 
Tihana Koprek
Objavljeno: 24.04.2016. u 09:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p