GASTRO

Ružičasti napitak koji odaje počast sezoni cvata trešnje

Još jedno piće koje obožavaju društvene mreže
sakura
revijalnom tonu proljeća, ali i milenijske opsesije nježno ružičastom bojom koja ne blijedi već nekoliko sezona, McDonald's Japan je izbacio novo piće koje je u kratkom periodu postalo novi miljenik društvenih mreža. Ljubomorni? Pomalo jesmo.


Riječ je napitku Sakura McFloat koji odaje počast najljepšem periodu u Japanu - sezoni cvata trešnje. Osim ombre efekta, odnosno nježno ružičaste boje koja blijedi prema vrhu, ovo je piće miks slatkog i oporog te sadrži Satonishiki, odnosno sok od trešnje i kremu od vanilije na vrhu. Točku na i stavilo je jednako slatko floralno pakiranje, pa ne čudi kako je ovaj napitak naprosto eksplodirao na Instagramu unatoč činjenici da je dostupan isključivo u Japanu, i to u probranim McDonald's restoranima.

@simcarose

@simcarose

S obzirom na to da Japanci u svom rječniku čak imaju izraz za uživanje u cvatu trešnje, a on glasi Hanami, jasno je zašto je ovaj lijep napitak predstavljen upravo u ovoj zemlji. Mi ostali pak nemamo druge nego uživati u svim divnim fotografijama na Instagramu te pokušajima rekreiranja pića kod kuće.

@hungrygirlsquad

@hungrygirlsquad


M.M.
Foto: Instagram (@taramilktea, @simcarose, @hungrygirlsquad)
Objavljeno: 13.04.2017. u 10:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p