GASTRO

Salata od hrskavih pečenih krumpira odlična je opcija za brzu večeru nakon dugog radnog dana

Imamo recept!

Često je smišljanje toga što ćemo kuhati mnogo teže od samog kuhanja. Brza jela koja se mogu pronaći na Instagramu odlična su inspiracija upravo za takve situacije. Nedavno smo pronašli jako jednostavan recept za nimalo dijetnu salatu koji u našoj glavi živi 'rent free', a super je ako s posla dođete gladni i želite pripremiti nešto brzo i ukusno.

Riječ je o salati od hrskavih pečenih krumpira koja postaje svjež i ukusan obrok uz dodatak povrća, začina i umaka. Priprema je poprilično jednostavna, a jedino što trebate kuhati i peći su krumpiri. U videu možete pogledati cijeli tijek pripreme, a u nastavku pronađite točan omjer sastojaka i detaljne upute.

Sastojci:

800 g krumpira, malih do srednjih
Maslinovo ulje
Sol i papar
300 g jogurta
1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana
1 krastavac, narezan na kockice
200 g bijelog graha, kuhanog
1 režanj češnjaka
Malo soka od limuna
Usitnjeni kopar
Sjeckani peršin
1 žlica tahinija
1 žlica majoneze (možete koristiti light)
Vlasac, rotkvice i čili ulje za ukras

Priprema:

Kuhajte cijeli krumpir oko 25-30 minuta. Zatim zagrijte pećnicu na 220 °C pa ocijeđeni krumpir ocijedite i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nježno zgnječite krumpir na oko 1,5 centimetar debljine. Dobro posolite i popaprite te prelijte dobrom količinom maslinovog ulja. Pecite 30-40 minuta dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

Dok se krumpir peče u zdjeli pomiješajte jogurt, tahini, majonezu i malo limunova soka. U smjesu protisnite režanj češnjaka i dodajte nasjeckano začinsko bilje. Zatim dodajte i krastavac narezan na kockice, crveni luk i bijeli grah. Sve dobro izmiješajte i začinite po ukusu.

Pomiješajte još vruće hrskave krumpire s kremastim preljevom, a salatu poslužite dok je još topla.

Foto: Instagram
Objavljeno: 31.01.2024. u 15:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p