GASTRO

Santoku - novi projekt dva vrhunska domaća chefa

Butik mesnica kao nova gastro meka Zagrepčana
santoku
K
ada se spoje dva vrhunska i inovativna domaća chefa, jasno je da će njihova kuhinja iznjedriti nešto potpuno drugačije i posebno. Ipak, kad je riječ o Marinu Medaku i Tvrtku Šakoti, ova izjava dobila je sasvim novo značenje.

Najnoviji produkt suradnje dva poznata i priznata hrvatska kuhara koja stoje iza zagrebačkih restorana RougeMarin i MundoAka je Santoku - prva mesnica u Hrvatskoj u kojoj se može kupiti prethodno kuharski obrađen komad mesa, odnosno komad mesa koji je precizno rezan, mariniran i spreman za pripremu kod kuće. Projekt je izrastao iz ideje da se ljudima približi obrada mesa kakva se provodi u vrhunskim restoranima i inozemnim mesnicama. Santoku je inače vrsta univerzalnog japanskog kuharskog noža kojeg karakteriziraju preciznost i elegancija, i samo je ovakav alat, prema riječima autora, dovoljan da pripremu mesa kod kuće.

santoku 
Ono po čemu se Santoku razlikuje od ostalih je super kvalitetno meso (većinom sa Žumberka), marinade bez kemije i aditiva pripremljene po recepturama Tvrtka Šakote, vrhunski začini, ulja, japanski kondimenti, i naravno ponuda koja prati sezonu. Marinade koje nudi Santoku su raznolike, tako da svatko može naći nešto za sebe, ovisno o ukusu i okusu. Bilo da je riječ o mesu koje se brže završava ili mesu kojem treba duža termička obrada, prilikom kupovine dobit ćete i precizne upute kako s njim postupati. Santoku možete pronaći tik do restorana RougeMarin, na adresi Frana Folnegovića 10.
 
santoku 
santoku  santoku 
 
Foto: Facebook
Objavljeno: 19.07.2016. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p