GASTRO

Savršeni home made Aperol Spritz

Ljeto 2017. ima novu opsesiju
aperol spritz
A
ko ste ikada šetali ulicama grada neke talijanske regije, vjerujemo kako vam promaknuti nije mogla sva sila narančastih pića u rukama dobro raspoloženih Talijana ili na stolovima brojnih caffea.


Aperol Spritz u talijansku se svakodnevicu uvukao još u prvoj polovici 19. stoljeća, proširivši se iz Venecije na sve dijelove zemlje, postavši omiljenom pratnjom poslijepodnevnim druženjima mladih i starih. Klasičan je to aperitiv, odnosno piće gorkog okusa koje se obično ispija prije obroka, a zanimljivo je kako su sam liker Aperol, na temelju kojeg je nastalo slavno miješano piće, napravili braća Barbieri.

Obožavani Aperol Spritz popularnost zahvaljuje svom jedinstvenom okusu, lakoći, ali i jednostavnosti pripreme. Naime, svega su tri sastojka potrebna kako bi se smućkao ovaj lagani koktel, a to su prosecco, Aperol i mineralna, i to u omjeru 3-2-1 (3 mjerice prosecca, dvije Aperola i 2 mjerica mineralne voda). Unatoč nebrojenim verzijama, ova su tri sastojka baza koktela koji se posljednjih godina ispija i na domaćem tlu i koji je, prema brojnim predviđanjima, hit aktualnog ljeta. U slučaju da vam je dosadio rose ili se samo želite odmoriti od vina, predlažemo da nadolazeće večeri proglasite Aperol Spritz večerima, popratite ih dobrom knjigom ili ugodnim društvom te ih, po mogućnosti, konzumirate pod zvjezdanim nebom.

aperol spritz
M.M.
Foto: Waiting on Martha
Objavljeno: 17.06.2017. u 10:53
Tagovi: recepti, piće, kokteli

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p