GASTRO

Sladoled od lubenice i gina je sve što nam ovog ljeta treba!

Ukusna slastica u kojoj ćete beskrajno uživati!

Možemo se složiti kako tijekom vrućih ljetnih dana osvježenje obožavamo potražiti u sladoledima. Iako sigurno već imate neke omiljene okuse kojima se uvijek vraćate, što kažete na to da isprobate napraviti vlastiti sladoled za koji vam je potrebo svega nekoliko sastojaka, a koji bez imalo razmišljanja osvaja predobrim okusom?

Lubenica je jedan od sinonima za ljeto, ali i gin, stoga zašto ova dva omiljena sastojka ne bismo spojili u osvježavajući desert. Naime, ovog puta riječ je o sladoledu za kojeg vam trebaju samo tri sastojka koje vrlo vjerojatno već imate u kuhinji. Ono u što smo sigurni je to da jednom kada probate ovaj sladoled, do kraja ljeta napravit ćete ga još mali milijun puta i iznenaditi drage prijatelje slasticom o kojoj će se pričati, a kako bi vam to pošlo za rukom, u nastavku potražite brz i jednostavan recept.

Sastojci:

lubenica
gin
grčki jogurt ili kondenzirano mlijekoPriprema:

Otprilike 700-900 g lubenice potrebno je očistiti od koštica i narezati na malene kockice koje treba rasporediti na tacnu i ostaviti u hladnjaku oko 3 sata. Nakon toga izvadite lubenicu iz hladnjaka i kockice ubacite u blender. Kada ste dobili kompaktnu smjesu, u istu stavite gina i 250 g grčkog jogurta ili kondenziranog mlijeka. Sve skupa još dobro izblendajte i stavite u kalupe prikladne za sladoled ili u užu posudu iz koje sladoled možete vaditi uz pomoć grabilice. Sladoled se mora hladiti otprilike 3-4 sata.

Dobar tek!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 27.06.2022. u 11:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p