GASTRO

Slasni brzinski 'waffli' bez kvasca

Desert koji ćete voljeti

waffli 
Tko ne voli dobrim desertom začiniti svoj dan? Odgovor na pitanje zaista ne znam, no ja sam danas odlučila uposliti svoj pekač za waffle i razmaziti se do kraja! 

Obiteljski recept za mekane waffle koji se može iskoristiti i za američke palačinke stigao je od moje prijateljice, i to s jednim velikim plusom. Naime, ne mora se čekati da se kvasac diže nego se smjesa može staviti na pečenje čim se umiješa, što ovaj recept čini brzim i jednostavnim.

Sastojci (za dvije osobe; za više samo duplicirati sastojke):

2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlijeka
6 žlica brašna
pola pakiranja praška za pecivo
 
waffli 
waffli 
Priprema je vrlo jednostavna jer sve sastojke jednostavno pomiješate i od njih napravite smjesu. Ne treba im ni stajanje ni dugo čekanje već odmah mogu u pekač. Pekač zagrijte i dodajte par žlica smjese te zatvorite. Osobno sam se dugo mučila s idealnom količinom i uvijek sam stavljala svega previše, tako da je moj savjet u ovom slučaju - manje je više!

Ovo je dobar recept i za klasične američke palačinke u slučaju da nemate pekač za waffle. S čime ćete ih poslužiti je samo na vama. Ja sam u ovom slučaju koristila Nutellu i voće. Iako sam ljubitelj waffli s kvascem jer daju lijepu hrskavu površinu i iznutra su sočniji, ova verzija je idealna ako imate malo vremena i veliku želju za slatkim.
 
waffli 
Tihana Koprek
Objavljeno: 11.10.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p