GASTRO

Slatki grijeh po našem izboru

Isprobajte čokoladni brownie s višnjama

B
rownie je idealan desert za nenajavljene goste ili za one koji bi voljeli raditi ukusne kolače, ali za to nemaju vremena. Radi se od samo nekoliko sastojaka, njegova priprema je jednostavna i zahtjeva malo vremena, a pruža odličan okus kojemu nitko ne može odoljeti.

Voljet će ga čokoladoljupci, ali i oni koji to nisu, jer ovaj kolač sve osvaja na prvu. Iznutra je mekan, izvana pomalo hrskav. Amerikanci bi ga opisali kao 'chewy, fudgy and cakelike' kolač. Ovaj američki desert postao je popularan i kod nas, a danas vam ga donosim u sezonskoj varijanti, s višnjama.

Sastojci:

130 g maslaca
150 g tamne čokolade
140 g očišćenih i nasjeckanih višanja
150 g šećera
55 g tamnog kakaa
75 g mekog brašna
pola žličice praška za pecivo
3 cijela izmućena jaja
100 g nasjeckane čokolade (mliječne, tamne ili bijele)


Priprema:

1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

2. Manji kalup obložite papirom za pečenje.

3. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte višnje. Maknite s vatre.

4. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmiješajte.

5. Izlijte u kalup i stavite peći oko 20 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi on trebao ostati jako sočan i mekan, upravo kako treba biti. Zavisno od pećnice, možda ćete svoj peći oko 30 minuta, ali nikako ga ne biste smjeli peći duže da kolač ne presušite.




Sanja Štrbac

(Domaćica)
Objavljeno: 04.07.2014. u 16:33
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p