GASTRO

Snickers je vaša omiljena slastica? Imamo recept za nešto zdraviju varijantu koja se okusom ne razlikuje od originala!

Slastica koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Homemade Snickers pločice zdravija su varijanta poznatog nam klasika, a ovaj neodoljivi spoj nougata, karamele, kikirikija i čokolade nam je i ovog vikenda pripremila omiljena food blogerica Foodoris. Ono što ih razlikuje od originala su, naravno, sastojci koji su skroz prirodni, ali i njihova potreba da budu u hladnjaku što ih čini više sladoledom nego klasičnim čokoladicama.

Sastojci (1 šalica = 250 ml)

Sastojci za nougat:

· ½ šalice kokosove kreme (gusti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)
· 1+ ¼ šalice indijskih oraščića (namočiti preko noći)
· 1/3 šalice brašna od badema
· 2 žlice javorovog sirupa
· Prstohvat soli
· 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za karamel:

· ½ šalice kokosovog ulja (otopljenog)
· ½ šalice javorovog sirupa
· 4 žlice kikiriki maslaca
· Prstohvat soli
· Oljušteni, neslani kikiriki za posipati

Sastojci za čokoladni preljev:

· 200 g tamne čokolade
· 2 žličice kokosovog ulja



Priprema:

Indijske oraščiće procijediti i staviti u blender s preostalim sastojcima, a zatim izmiksati u gustu kremu. Po potrebi dodati mlijeka ako imate slabiji blender, no ne previše (cca. ¼ šalice). Kalup za kruh obložiti papirom za pečenje (ili koristiti silikonski kalup) i prebaciti smjesu te poravnati. U zdjeli pomiješati otopljeno kokosovo ulje, sirup, maslac i sol dok se skroz ne ujedini smjesa. Preliti preko nougata, poravnati i posipati komadiće kikirikija, a zatim staviti u zamrzivač na minimalno 4 sata. Izvaditi iz kalupa kada se skroz stisnulo, narezati toplim nožem prutiće i umakati u čokoladu otopljenu na pari s kokosovim uljem. Staviti u zamrzivač da se skroz stisne. Prutiće je najbolje držati u zamrzivaču te vaditi po potrebi ili u hladnjaku ako će se pojesti u kratkom roku!

Objavljeno: 05.12.2020. u 00:00
Tagovi: hrana, desert

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p