GASTRO

Španjolski uštipci ili Churros: desert koji ovih dana obožavamo!

Slastica koja će vas osvojiti na prvu!

Ostanak doma zbog pandemije koronavirusa mnoge od nas potaknulo je na aktivnosti koje smo donedavno ostavljali po strani, najviše zbog nedostatka vremena. Kuhinja se pokazala kao sjajno mjesto na kojem možemo pokazati svoju kreativnost i na odličan način iskoristiti svoj dan te na kraju krajeva uživati u sjajnim slasticama, stoga u nastavku otkrijte recept za onu koja baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Iako se na našem stolu najčešće mogu pronaći tradicionalne slastice, s vremena na vrijeme volimo zaviriti u kuhinju i van granica Lijepe naše. Tako ste sigurno čuli za omiljenu slasticu Španjolaca, Churrose, koji se uglavnom jedu za doručak ili uz šalicu kave, a riječ je o mekanom i ukusnom pecivu koje vrlo lako mogu pripremiti i najveći amateri u pripremi slastica. Kako bi priprema Churrosa završila što uspješnije, u nastavku smo izdvojili recept blogerice Ane Vladušić, od kojeg nam već sada rastu zazubice!



Sastojci:

- 250 ml vode
- 100 g maslaca
- 1 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g brašna
- 2 prstohvata soli
- 3 jaja
- ulje za prženje
- umak po želji

Priprema:

U 250 ml vode umiješajte šećer, vanilin šećer, maslac te pustite sve da zavrije. Nakon toga, maknite smjesu s vatre te u nju umiješajte 150 g glatkog brašna i prstohvat soli. Ono što je važno jest konstantno miješanje, sve dok se tijesto ne odvoji od posude. U mlako tijesto umiješajte jaja, jedno po jedno i to tako da se svako prije dodavanja idućeg skroz upije u tijesto. Tijesto bi trebalo biti svilenkasto i glatke teksture, a zatim ga pokrijte u posudu te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se tijesto ohladilo, napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom te istisnite tijesto u kipuće ulje. Nakon 1 minute izvadite gotovi Churros i ostavite na papiru da upije višak masnoće. Svoje gotove Churrose možete uvaljati u mješavinu cimeta i šećera, otopiti čokoladu na pari ili ih umočiti u Nutellu, a što god da odaberete, sigurno nećete pogriješiti!

Objavljeno: 03.04.2020. u 11:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p