GASTRO

Splitski bistro koji morate posjetiti

Mazzgoon spaja lokalnu i internacionalnu kuhinju
Mazzgoon Split
Na mjestu gdje je nekada car Dioklecijan smještao vojsku, Sara i Toni Vrsalović otvorili su novi, jako ugodan, bistro Mazzgoon (Bajamontijeva 1, Split). Krenut ću od samog imena jako simpatičnog i simboličnog značenja. Mazga, uporna i marljiva životinja, karakteristična za ova područja, u spoju s engleskom frazom must go on, vlasnicima simbolizira kombinaciju upornosti i snage potrebne da bi čovjek ostvario svoje ciljeve, što već na prvu zvuči obećavajuće. Zar ne?

Tom mladom bračnom paru iz Splita kuhinja je od malena velika strast. Toni, koji je odrastao u obitelji ugostitelja, i Sara koja je ljubav prema gastronomiji otkrila u ranim studentskim danima pa je nakon završenog fakulteta odlučila završiti i slastičarsku školu, svoju su zajedničku ljubav, kulinarstvo, odlučili pretvoriti u posao.
 
Mazzgoon Split
Sretan je čovjek koji radi ono što voli njihov je moto i svoj posao ne doživljavaju kao obvezu, već kao jedan neprestani izazov, vrtuljak života u kojem se dobro zabavljaju. Ovo je bistro koji nudi fuziju lokalne i internacionalne kuhinje. U Mazzgoonu tako možete probati pravi dalmatinski brujet serviran sa žrnovskim makarunima, jednom od najstarijih vrsta tjestenine u Hrvatskoj, koje ekskluzivno za Mazzgoon oko igle 'mota' gospođa iz Žrnova na Korčuli, ali i pojesti savršen burger od jadranskih kozica u domaćem pecivu serviran sa čipsom od cikle.
 
Mazzgoon Split
Želeći proširiti koncept i pomaknuti percepcije restorana kao mjesta gdje se samo jede, Sara i Toni osmislili su interaktivan koncept u kojem i gosti mogu aktivno sudjelovati i širiti svoje gastro vidike. Mazzgoonfood mjesečno organizira interaktivne tematske radionice na kojima se predstavljaju razni načini prehrane, nove tehnike u kuharstvu, slastičarski trendovi i slično. Voditelji radionica priznati su stručnjaci s izabranih područja, a polaznici aktivno sudjeluju u radu. Tako je na veliku radost Splićanki koje sve više brinu o zdravom načinu prehrane u prosincu organizirana Rawfood radionica pod vodstvom Aleksandre Žarak.

Osim radionica, Mazzgoonfood bistro često dovodi goste kuhare i organizira tematske večeri. Tako će se u siječnju kao gost kuhar predstaviti chef Hrvoje Zirojević, jedan od najboljih chefova u Hrvatskoj i glavni kuhar lounge bara Laganini na Palmižani. Osim večere, Hrvoje Zirojević održati će i dvodnevnu radionicu na kojoj će, između ostalog, polaznike naučiti kako se priprema dalmatinski sushi. U siječnju organiziraju i streetfood festival pa tako svaki vikend možete uživati u čarima ovog brzorastućeg trenda. Na meniju će se naći razni burgeri, tacosi, legendarni meatballs i još mnoštvo toga.
 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split
Svakako vrijedi istaknuti i interijer kojeg obilježava neobičan, a opet harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, dizajnerskog i ručno rađenog. Miks drva, betona i metala pomiješan sa starim, masivnim kamenim zidovima palače, kao i mreža tople rasvjete koja se proteže preko cijelog stropa, jedinstvena je kombinacija za savršen ugođaj unutar zidina. Cijelim se prostorom proteže simbolika božanske proporcije, tako su šankovi ukrašeni simbolima drva života i nautillusa, dok golo drvo u prostoru simbolizira mogućnosti i beskonačnost.

Simpatični vlasnici osmislili su i mini mjesečnik pod nazivom MazzgoonTimes u kojem, osim što predstavljaju atraktivni jelovnik za taj mjesec i program događanja, obrađuju nove gastro trendove kao i kulturna i klupska zbivanja grada Splita.
Baš kao što je i zamišljen na način da se svatko tko dođe osjeća ugodno, nimalo pretenciozan, a opet u duhu londonskog šika, Mazzgoon ce zasigurno zadovoljiti široke apetite, a u svom industrijskom stilu koji odiše toplinom osjećat ćete se skoro kao kod kuće.
 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split  
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split 
Mazzgoon Split   
Gabrijela Budimir 
Foto: Maksim Bašić, Sonja Dvornik
Objavljeno: 12.01.2015. u 14:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p