GASTRO

Stiglo je belgijsko samostansko pivo koje ćete obožavati

Hrvatska uvrštena na Grimbergenovu kartu svijeta
Grimbergen pivo 
jedinstvenom i mističnom ambijentu Kule Lotrščak u Zagrebu, sinoć je održano ekskluzivno predstavljanje Grimbergena, legendarnog belgijskog samostanskog piva koje je od sada dostupno i na hrvatskom tržištu.

Da se radi o legendarnom samostanskom pivu, govori i činjenica da je njegova proizvodnja počela prije više od 900 godina u drevnoj belgijskoj opatiji u Grimbergenu, gdje se tajni recept čuvao desetljećima, a priliku da kušaju ovo autentično i jedinstveno pivo prepuno neočekivanih i složenih aroma imali su samo hodočasnici i posjetitelji samostana. Od danas, nakon mnogih zemalja svijeta, ono je dostupno konačno i u Hrvatskoj. Putovanje u Grimbergen svijet moguće je putem tri nova okusa – Blanche, Blonde i Double Ambree.
 
Grimbergen pivo 
Grimbergen pivo 
Belgijski samostan Grimbergen osnovan je 1128. godine i od tada je uništen triput u velikim požarima – najprije 1142., zatim 1566. i 1798. godine. Nakon svakog požara, samostan je ponovo izgrađen, a redovnici iz Grimberga odabrali su simbol feniksa kao znak trajnog preporoda i ponovnog stvaranja. Grimbergen je zato i danas autentično i jedinstveno pivo prepuno neočekivanih okusa spravljenih po stoljetnoj recepturi.
 
Povijest belgijskih samostanskih piva seže do Srednjeg Vijeka, kada su samostani većinom bili samostalna gospodarstva gdje su se uglavnom proizvodila ale piva čija su glavna obilježja upravo njihov način proizvodnje procesom gornjeg vrenja pri visokim temperaturama, što ih čini tako posebnima. Grimbergen se dodatno ističe svojom izvanrednom aromom i legendarnim okusom, koji nastaju korištenjem posebnog i jedinstvenog Grimbergen kvasca. Svako Grimbergen pivo ima vlastiti jedinstveni okus i karakter po kojima se ističe među ostalim samostanskim pivima.
 
Grimbergen pivo 
Grimbergen pivo 
Grimbergen pivo    

Foto: PR 
Objavljeno: 02.10.2015. u 11:24
Tagovi: Grimbergen

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p