GASTRO

Što je točno bezbojna kava o kojoj svi pričaju?

I može li zamijeniti našu regularnu kavu?
CLR CFF
Zamislite kavu koja sadrži jedva dvije kalorije, jaka je kao i vaša regularna crna kava i ne ostavlja mrlje na zubima. Zvuči kao napitak koji se eventualno ispija u scenariju SF filma čija je radnja smještena u 2098.?

Moramo vas razuvjeriti jer upravo je ovo opis kofeinskog napitka o kojem ovih dana svi pričaju. Riječ je o 'prvoj bezbojnoj kavi na svijetu' koju su pod imenom CLR CFF, odnosno Clear Coffee, predstavili David i Adam Nagy. Braća su u Londonu smućkala transparentni napitak uz pomoć 'napredne tehnologije' navodeći kako se on sastoji od visokokvalitetne Arabice i vode te ne uključuje umjetne arome i zaslađivače.

CLR CFF
Ideja se rodila iz potrebe za prevencijom mrlja na zubima koje ostavlja regularna crna kava, ali i 'hektične svakodnevice' koja muči Zapadni svijet, a prema izjavama autora, okus je sličan kavi kakvu poznajemo te se ispijati može bez dodavanja šećera ili mlijeka. CLR CFF je čak pogodan za miješanje u koktele, pa su ga već neki koktel majstori počeli isprobavati u raznim kombinacijama, što može navesti na zaključak kako bi transparentna kava mogla sastavom nalikovati energetskim pićima.

Upakiran u minimalistički dizajn i s trendi nazivom lišenim samoglasnika, ovaj je napitak kao stvoren za društvene mreže. Je li pak kvalitetom revolucionaran kao idejom ili je PR jako dobro odradio svoj posao, vrijeme će pokazati. Trenutno CLR CFF promoviraju razni influenceri, kao i treneri te pobornici zdravog života, pa vjerujemo da uspjeh, barem onaj početni, neće izostati. Moramo priznati kako smo sami zaintrigirani ovom idejom, koliko god obožavali miris i okus našeg standardnog jutarnjeg eliksira života. Bilo kako bilo, ako ne živite u Londonu i nadohvat ruke vam nije lanac Whole Foods, ovaj aktualni hit može se nabaviti online.

CLR CFF
CLR CFF


M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.04.2017. u 15:50
Tagovi: kava

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p