GASTRO

Što nam je novoga spremio RougeMarin?

Pogledajte što se nalazi na novom jelovniku 

rougemarin 
Jedan od nekolicine zagrebačkih restorana čija je kvaliteta neosporna, potvrđena i od kritike i od gostiju koji svakodnevno pune prostor restorana, nastavlja sa svojom inovativnošću i vladavinom na gastro sceni. 

Dva vrsna domaća chefa, Marin Medak i Tvrtko Šakota, od početka su svoje suradnje pokazali kako zajedničkim snagama mogu činiti još više za domaću restoransku scenu, koliko god to bilo teško za povjerovati. Nedavno otvorena artizanska mesnica Santoku koja se nalazi kraj samog restorana RougeMarin novitet je na domaćem tržištu i najnovija avantura u koju su se upustili poznati chefovi. Dok se u Santokuu nudi prvoklasno meso marinirano prema recepturi Tvrtka Šakote i spremno za završnu fazu obrade kod kuće, RougeMarin nastavlja sa svojim inovativnim jelima inspiriranima kuhinjom iz cijelog svijeta.
 
rougemarin

Ovih je dana predstavljen i rujanski jelovnik koji će, vjerujemo, interesirati mnogobrojne posjetitelje koji u RougeMarinu vole provoditi pauze za ručak, večeri s prijateljima ili pa proslave za vikend. Na novom se meniju tako nalazi hladna juha od krastavaca, avokada i limete s relishem od komorača, tu je i risotto s black tiger kozicama s bisque-grana padano kremom, rikulom, aceto balsamicom i limunom, baš kao i svinjski lungić s relishem od lisičarki, umakom od crnog sezama i hrskavim njokima s ricotta sirom i vlascem.

RougeMarin 
Fileti orade s crustom od crnog kima, sotiranom blitvom, kremom od češnjaka i salaticom od mahuna, ljutike i segmenata naranče razveselit će ljubitelje ribe, a sigurni smo kako će mnogi htjeti probati salatu s mariniranim biftekom, dresingom od agruma, korijanderom, avokadom, chutneyem od šljiva, kozjim sirom i tostiranim bademima. Zaboraviti se ne smije ni sous-vide janjeća rolada punjena pršutom s domaćom marmeladom od smokvi, kremastom palentom s ribanim rouqefort sirom i salaticom (regica, radić), baš kao ni pariški njoki ili sicilijanska pizza. I rujanski je jelovnik osmislio Tvrtko Šakota u suradnji s Marinom Medakom, i vjerujemo kako će se i ove jeseni tražiti stolica više u omiljenom RougeMarinu.
 
Menu možete detaljnije pogledati na službenoj stranici RougeMarina te isplanirati svoj sljedeći posjet zagrebačkom restoranu u ulica Frana Folnegovića 10.
 
rougemarin rougemarin 
M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 24.08.2016. u 14:29

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p