GASTRO

Što svakako treba probati s proljetnog menua Takenoka?

Najbolji zagrebački japanski restoran predstavio novi menu
takenoko
T
akenoko s ponosom nosi naziv prvog japanskog restorana otvorenog u Zagrebu. Tijekom svojih 15 godina postojanja, prometnuo se kao jedan od gastronomski najuzbudljivijih zagrebačkih restorana, ponajprije zahvaljujući iznimnim odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica (tu se posebno ističe svjetska kvaliteta tune za sushi i sashimi), uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim specijalitetima. Za njih je zadužen dugogodišnji chef kuhinje, japanac Motohiko Mochizuki, koji svojim vještim kombiniranjem i istaknutim promišljanjem sastojaka stvara zanimljiv spoj zapada i istoka, tzv. asian fusion.


Za novi proljetni meni, koji ljubiteljima suvremene japanske kuhinje otkriva neke nove egzotične okuse i kombinacije, uz chefa Mochizukija, zaslužni su Mario Starman i Mario Obrovac. Proljetni meni je ambiciozan, sezonski, lagan i prepun neočekivanih kombinacija koje se fantastično nadopunjavaju. Od ribljih jela tako se izdvaja iznimno proljetno jelo - file romba na gelu od limuna i šafrana, zatim Unayku - marinirana jegulja spojena sa svježim krastavcem i kataifi tjesteninom te Hlap Takenoko, koji je ovdje spojen u aromatičnom miomirisnom spoju mladog luka, đumbira, češnjaka, meda, soja sosa te japanske rakije – sake. Kao posebno jelo s autorskim potpisom ističe se black sushi, sjajna kombinacija lososa u tempuri, krastavca, philadelphia sira, japanskog ponzu umaka (rižin ocat i citrus ponzu), tobbika (vrsta kavijara) i sipinog crnila.

Tuna Kakuni

Tuna Kakuni


Tuna Tataki s umakom od ježinca i wasabija

Tuna Tataki s umakom od ježinca i wasabija


Jakobove kapice s kataifi tjesteninom

Jakobove kapice s kataifi tjesteninom


Hlap Takenoko

Hlap Takenoko

Takenoko je također prepoznat i kao restoran s odličnim jelima s mesom u glavnoj ulozi. Izvrsni janjeći kotleti s umakom od datulja i smokvi, Kobe hamburger, odnosno 3 mini hamburgera s najcjenjenijom i najskupocjenijom govedinom na svijetu i dodatkom mini rajčica, cikorije i miso majoneze te Striploin Black Angus, mek i sočan goveđi steak u neočekivanoj kombinaciji BBQ mango umaka i soli s tartufima, samo su neka od mesnih jela koji naprosto oduševljavaju, kako vizualno, tako i okusom i mirisom. Svježi sezonski deserti savršeno će zaokružiti svaki obrok, a kao iznimno osvježavajući ističu se lava cake - spoj popularnog macha pudinga i sladoleda od vanilije i Mochi, najpoznatija japanska slastica, veoma slična sladoledu, koja se u Hrvatskoj poslužuje ekskluzivno u Takenoku.

Black sushi

Black sushi


File lososa u miso umaku

File lososa u miso umaku


Striploin Black Angus - dry age

Striploin Black Angus - dry age


Kao pravi pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane, Takenoko svojim novim menijem otvara proljetnu sezonu na najukusniji mogući način i donosi mnoštvo zanimljivih noviteta. Od interijera inspiriranog svjetskim metroploma, sjajne atmosfera, preko iznimne usluge, pa sve do pažljivo biranih vina i maštovite prezentacije jela, Takenoko predstavlja fine dining restoran u punom smislu te riječi. Stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i zaljubite se nove, proljetne okuse egzotičnog Japana. Adresa je Masarykova 22.

Biftek s balsamico teriyaki umakom

Biftek s balsamico teriyaki umakom


Kobe hamburger

Kobe hamburger


Pačji confit

Pačji confit


Guščja jetra s panna cottom

Guščja jetra s panna cottom

File romba na gelu od limuna i šafrana

File romba na gelu od limuna i šafrana


Unakyu

Unakyu


Torta od sira

Torta od sira


Mochi

Mochi


Foto: Ino Zeljak
Objavljeno: 22.03.2017. u 09:40

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p