Louie Café & Kitchen jesen je odlučio dočekati spreman te je pripremio nekoliko noviteta. Zagrebački je bistro otvoren prije pola godine kraj Centra Kaptol na Novoj Vesi u Zagrebu, dodatno proširen te je pripremljen posve novi jelovnik i osmišljene su posebne promocije vina. Jelovnik uspješno spaja domaću i svjetsku kuhinju, a na njemu će nešto po svojoj mjeri naći kako oni konzervativnijeg ukusa, tako i gurmani avanturisti. ''Pri osmišljavanju jesenskog menúa nismo se htjeli ograničiti domaćom kuhinjom. Istraživali smo, među ostalim, talijansku, francusku i japansku kuhinju kako bismo njihova slavna jela prilagodili našem nepcu'', kazala je chéfica kuhinje Nataša Petković. Nataša Petković Među najzanimljivijim su jelima carpaccio od cikle s dimljenom ribom i teriyaki losos na hrskavom povrću. Za ljubitelje vrhunskog mesa pomno je osmišljena ponuda odrezaka. Sva se tjestenina ručno spravlja u kuhinji restorana. Kako Louie prati i što od svježih namirnica nudi obližnji Dolac, na jesenskom su jelovniku svoje mjesto našli i domaći gnocchi od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom. Od jela sa zagrebačkim štihom tu je okrepljujući ajngemahtec. ''I pri izboru posladaka osluškivali smo kako gastronomske trendove, tako i ukus naših gostiju. Moja su preporuka smokve u prošeku s mousseom od mascarponea, čokoladna torta bez brašna te starinska kalabrijska torta, također bez brašna'', ističe chéfica kuhinje Nataša Petković. S dužnom se pažnjom pristupilo i vinskoj karti, pa se na njoj pored vina najslavnijih hrvatskih proizvođača nalaze i ona čije vrijeme tek dolazi. Kako bi Zagrepčani i njihovi gosti što bolje upoznali hrvatsku enološku ponudu, u restoranu se kontinuirano održavaju promocije zahvaljujući kojima se vino na čaše može naručiti po povoljnim cijenama. Ponuda restorana obuhvaća i koktele te velik izbor konjaka i viskija. Budući da je riječ o bistrou koji diše u ritmu grada, mnogi tamo dan započinju doručkom i kavom. Uređenje interijera posve je stavljeno u službu ponude. Minimalizam temeljen na industrijskom dizajnu najbolja je podloga za isticanje onoga što je na tanjuru. Točku na i prostoru daju šarmantni purgerski detalji. Foto: PR
Louie Cafe & Kitchen adresa je koju ćete obožavati Zagreb je dobio novu destinaciju za najfiniji doručak
Uz slasnu čokoladnu slasticu sve je lakše! Imamo recept za sreću koji dolazi u obliku najukusnije čokolade!
'Kava za van' i šetnja gradom kao sjajan početak vikenda! Znamo gdje ovog vikenda u Zagrebu možete popiti ukusnu 'coffee to go'!
Jedva čekamo isprobati! Puding od zobenih pahuljica s karameliziranom bananom kao doručak kojeg se nećete moći zasititi!
'DIY' koktel koji će vas oduševiti! Jednostavan zimski koktel s ginom koji možete isprobati već ovog vikenda!