Louie Café & Kitchen jesen je odlučio dočekati spreman te je pripremio nekoliko noviteta. Zagrebački je bistro otvoren prije pola godine kraj Centra Kaptol na Novoj Vesi u Zagrebu, dodatno proširen te je pripremljen posve novi jelovnik i osmišljene su posebne promocije vina. Jelovnik uspješno spaja domaću i svjetsku kuhinju, a na njemu će nešto po svojoj mjeri naći kako oni konzervativnijeg ukusa, tako i gurmani avanturisti. ''Pri osmišljavanju jesenskog menúa nismo se htjeli ograničiti domaćom kuhinjom. Istraživali smo, među ostalim, talijansku, francusku i japansku kuhinju kako bismo njihova slavna jela prilagodili našem nepcu'', kazala je chéfica kuhinje Nataša Petković. Nataša Petković Među najzanimljivijim su jelima carpaccio od cikle s dimljenom ribom i teriyaki losos na hrskavom povrću. Za ljubitelje vrhunskog mesa pomno je osmišljena ponuda odrezaka. Sva se tjestenina ručno spravlja u kuhinji restorana. Kako Louie prati i što od svježih namirnica nudi obližnji Dolac, na jesenskom su jelovniku svoje mjesto našli i domaći gnocchi od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom. Od jela sa zagrebačkim štihom tu je okrepljujući ajngemahtec. ''I pri izboru posladaka osluškivali smo kako gastronomske trendove, tako i ukus naših gostiju. Moja su preporuka smokve u prošeku s mousseom od mascarponea, čokoladna torta bez brašna te starinska kalabrijska torta, također bez brašna'', ističe chéfica kuhinje Nataša Petković. S dužnom se pažnjom pristupilo i vinskoj karti, pa se na njoj pored vina najslavnijih hrvatskih proizvođača nalaze i ona čije vrijeme tek dolazi. Kako bi Zagrepčani i njihovi gosti što bolje upoznali hrvatsku enološku ponudu, u restoranu se kontinuirano održavaju promocije zahvaljujući kojima se vino na čaše može naručiti po povoljnim cijenama. Ponuda restorana obuhvaća i koktele te velik izbor konjaka i viskija. Budući da je riječ o bistrou koji diše u ritmu grada, mnogi tamo dan započinju doručkom i kavom. Uređenje interijera posve je stavljeno u službu ponude. Minimalizam temeljen na industrijskom dizajnu najbolja je podloga za isticanje onoga što je na tanjuru. Točku na i prostoru daju šarmantni purgerski detalji. Foto: PR
Louie Cafe & Kitchen adresa je koju ćete obožavati Zagreb je dobio novu destinaciju za najfiniji doručak
4 brza, jednostavna i nevjerojatno ukusna recepta koja morate isprobati FASHION.HR culinary diaries: Kako izgleda doručak u našoj redakciji?
Znamo kako zasladiti nadolazeći Dan zaljubljenih Ovog Valentinova uživamo u ukusnim tortama omiljene zagrebačke slastičarnice
Znamo kako iznenaditi dragu osobu ovog Valentinova Ne znate kako ovog Valentinova iznenaditi dragu osobu? Imamo jedan originalan prijedlog za sve ljubitelje vrhunskog vina!