GASTRO

Sutra je prvi dan jeseni, a mi imamo recept za slasni 'cheesecake' od bundeve

Prve jesenske radosti

Koliko god volimo ljeto, jesen sa sobom uvijek donese neku posebnu energiju i raspoloženje. Od sutra bez sjete za ljetom uživamo svi čarima jeseni, a to je prije svega ugodna kućna atmosfera i fina hrana. Ako ste ljubitelj slatkog, u nastavku smo izdvojili poprilično jednostavan recept za neodoljivi cheesecake u kojem je glavni sastojak hokaido tikva.

Recept je na svom Instagram profilu podijelila Maja Jalšovec koje je prošle godine sudjelovala u Masterchefu i moramo se složiti da ovo izgleda kao najbolji cheesecake za jesen. U kratkom videu možete vidjeti relativno jednostavan način pripreme.

Podloga:

300 g 'digestive' keksa
80 g rastopljenog maslaca

Prvi sloj:

525 g sirnog namaza (3 paketa)
200 g šećera
3 jaja
360 g pirea od hokaido tikve
malo cimeta

Drugi sloj:

2 kisela vrhnja
2 vanili šećera
30 g običnog šećera
100 g slatkog vrhnja (vrhnje za šlag nezaslađeno)

Priprema:

Za pripremu će vam svakako trebati kalup u kojem ćete i peći vaš cheesecake. Podlogu pripremite tako da sameljete kekse i dodate im rastopljeni maslac pa smjesu ravnomjerno utisnete u kalup. Nakon toga sastojke za drugi sloj izmještajte električnim mikserom i prelijte preko podloge pa potom stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite posljednji sloj i premažite pečeni cheesecake, sve skupa vratite u pećnicu još 5 minuta dok se lagano ne zapeče.

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.09.2023. u 17:06
Tagovi: recepti, desert

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p