GASTRO

Svjetsko priznanje za hrvatske artisanske čokolade

TAMAN Artisan Chocolates
taman chocolates
M
anufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN Artisan Chocolates osvojila je nagradu prestižne međunarodne udruge Academy of Chocolate koja je TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijelila brončanu nagradu u konkurenciji s ponajboljim svjetskim artisan čokolatijerima i proizvođačima fine čokolade.


"Ovo priznaje nam puno znači. Naći se u društvu s najboljim svjetskim čokolatijerima, onima koji su nas inspirirali da se počnemo baviti čokoladama, velika je čast", komentirao je Stiv Kahlina, čokolatijer i autor nagrađene čokolade.

Udruga Academy of Chocolate od 2006. godine dodjeljuje nagrade The Academy of Chocolate Awards koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama. Ovogodišnje testiranje održano je u svibnju u Londonu i zaprimili su preko 900 prijava od 190 čokolatijera i proizvođača kvalitetnih čokolada iz čak 37 različitih zemalja svijeta.

Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge Academy of Chocolate te široki panel od preko 100 međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu, a dodjeljuju se zlatne, srebrene i brončane nagrade te posebna priznanja Golden Bean award, Newcomer award, Mott Green Sustainability award te Rising Star award. Ove godine su po prvi put dodijeljene nagrade i u novoj kategoriji Tree to Bar (od drveta do čokolade) koja odaje priznanje ljudima koji proizvode čokolade na samim farmama kakaovca i time podižu kvalitetu uzgoja kakaovca te omogućuju da se profit vrati lokalnoj zajednici farmera.

taman chocolates
TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijeljena je brončana nagrada u kategoriji začinjenih mliječnih čokolada.

"Natjecanje je vrlo zahtjevno sa strogim pravilima i uvjetima prijave, a u stručnom žiriju sjede neki od najistaknutijih i nagrađivanijih svjetskih chefova, slastičara, čokolatijera, vinskih stručnjaka, kao što su: Sarah Hartnett (nagrađivana slastičarka, ovogodišnja predsjednica žirija), Sara Jayne Stanes O.B.E. (direktorica Royal Academy of Culinary Arts), Chantal Coady O.B.E. (osnivačica tvrtke Rococo Chocolates), Marc Demarquette (čokolatijer poznate trgovine Fortnum&Mason), Sarah Jane Evans (nagrađivana novinarka i supredsjedateljica nagrade Decanter World Wine Awards), Charles Metcalfe (jedna od najcjenjenijih vinskih kritičara u Britaniji)... Pokrovitelj udruge je Michel Roux O.B.E. (svjetski poznati chef s 3 Michelin zvijezdice)", dodao je Stiv Kahlina.

Gdje sve možete kupiti Taman Chocolates provjerite ovdje.

Foto: PR
Objavljeno: 26.06.2017. u 09:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p