Novi koncept, industrijski dizajn i originalnost odlike su nove splitske gastro destinacije Terminal F. Nedavno renovirana turistička palača u Splitu izgrađena je 1968. godine prema nacrtima arhitekta Čede Rendića, na mjestu nekadašnjih Lazareta koji su srušeni za vrijeme Drugog svjetskog rata. U sredini samog objekta nalazi se arheološko nalazište na kojem su konzervatori otkrili kako je Split izgledao prije Dioklecijana. Novi Terminal F smješten je na ulazu na splitsku rivu i svojevrsni je check in za sve goste koji dolaze u grad. Splićanima će pak cijeli koncept biti svojevrsni početak putovanja. Industrijski dizajn dominira prostorom u kojem je svaki detalj pomno biran kako bi se ostvario dojam pravog aerodroma. Veliki željezni šank opremljen je cargo detaljima. Meni je svojevrsna putovnica koja vas vodi kroz razne izlaze s hranom. Unutrašnjost krasi i ručno izrađen drveni avion dvokrilac s početka 20. stoljeća, a stjuardese i piloti vaši su domaćini na ovom jedinstvenom putovanju. Na boarding ploči pronaći ćete sve informacije o gastro ponudi te sadržaju terminala. Kroz cijeli Terminal F vode signalizacijski smjerokazi. Gastro ponudu nove destinacije osmislio je chef Mario Srdelić, a ona uključuje mnoga međunarodna jela pripremljena na dalmatinski način. Popcorn gate zasigurno će postati jedna od najomiljenijih destinacija, on nudi kokice od liganja, škampa i piletine. Tacos, nachos, burger i pizza izlazi dobro nam znane delicije nude u novom osvježenom i dalmatinskim začinima prožetom okusu. Special soft ice cream and waffle gate daju slobodu da sami kreiramo naš najbolji okus. Terminal F poput pravih aerodromskih terminala putnicima je dostupan svakog dana od ponude doručka već od 7 sati, pa sve do 2 sata poslije ponoći do kad se služe late night večere. Nova splitska destinacija dio je F Group–e koja je prošle godine otvorila Fabrique pub, a raznim programom svakog dana novo je mjesto okupljanja i razmjene iskustava svjetskih putnika koje ćemo ovo ljeto ugostiti. Foto: Maksim Bašić
Intervju povodom otvaranja slastičarnice O'š kolač Tea Mamut: "Najvažnija lekcija koju sam naučila vani je prihvaćanje različitosti"
Omiljena O'Hara predstavila zanimljiv koncept na novoj adresi Jedna od najboljih zagrebačkih pizzeria odsad i u Splitu
Do ukusnog kolača bez paljenja pećnice Oreo cheesecake: ukusni kolač bez pečenja za što slađi početak vikenda
Sladoledi u kojima će uživati svaki ljubimac! Sjajne vijesti! Ben&Jerry’s od sada u ponudi ima i sladolede za pse!
Poznati hrvatski chef pokrenuo je brend s nešto drugačijom filozofijom! Novi domaći brend u vaš dom donosi najukusnije delicije kojih se nećete moći zasititi!
Budimo #jednizadruge kupnjom domaće i ekološki uzgojene hrane! Ovih dana kupujemo banijske proizvode kako bi pridonijeli oporavku potresom ranjenim područjima!