GASTRO

Terminal F – nova cool gastro adresa u centru Splita

Upoznajte novi splitski Terminal F
Terminal F Split
N
ovi koncept, industrijski dizajn i originalnost odlike su nove splitske gastro destinacije Terminal F. Nedavno renovirana turistička palača u Splitu izgrađena je 1968. godine prema nacrtima arhitekta Čede Rendića, na mjestu nekadašnjih Lazareta koji su srušeni za vrijeme Drugog svjetskog rata. U sredini samog objekta nalazi se arheološko nalazište na kojem su konzervatori otkrili kako je Split izgledao prije Dioklecijana.

Novi Terminal F smješten je na ulazu na splitsku rivu i svojevrsni je check in za sve goste koji dolaze u grad. Splićanima će pak cijeli koncept biti svojevrsni početak putovanja. Industrijski dizajn dominira prostorom u kojem je svaki detalj pomno biran kako bi se ostvario dojam pravog aerodroma. Veliki željezni šank opremljen je cargo detaljima. Meni je svojevrsna putovnica koja vas vodi kroz razne izlaze s hranom. Unutrašnjost krasi i ručno izrađen drveni avion dvokrilac s početka 20. stoljeća, a stjuardese i piloti vaši su domaćini na ovom jedinstvenom putovanju. Na boarding ploči pronaći ćete sve informacije o gastro ponudi te sadržaju terminala. Kroz cijeli Terminal F vode signalizacijski smjerokazi.

Terminal F Split
Terminal F Split
Terminal F Split
Gastro ponudu nove destinacije osmislio je chef Mario Srdelić, a ona uključuje mnoga međunarodna jela pripremljena na dalmatinski način. Popcorn gate zasigurno će postati jedna od najomiljenijih destinacija, on nudi kokice od liganja, škampa i piletine. Tacos, nachos, burger i pizza izlazi dobro nam znane delicije nude u novom osvježenom i dalmatinskim začinima prožetom okusu. Special soft ice cream and waffle gate daju slobodu da sami kreiramo naš najbolji okus.

Terminal F Split
Terminal F Split
Terminal F Split
Terminal F poput pravih aerodromskih terminala putnicima je dostupan svakog dana od ponude doručka već od 7 sati, pa sve do 2 sata poslije ponoći do kad se služe late night večere. Nova splitska destinacija dio je F Group–e koja je prošle godine otvorila Fabrique pub, a raznim programom svakog dana novo je mjesto okupljanja i razmjene iskustava svjetskih putnika koje ćemo ovo ljeto ugostiti.

Terminal F Split
Terminal F Split
Terminal F Split

Foto: Maksim Bašić
Objavljeno: 02.06.2017. u 10:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p