Na radost većine, proljeće je službeno stiglo. Osim što smo se riješili teških kaputa, i naši su tanjuri postali ispunjeni laganijom hranom. Špinat, šparoge, artičoke i rotkvice samo su neke od proljetnih namirnica koje su se našle u našim hladnjacima, ali i na menijima mnogih domaćih restorana. Dodatno, osim prirode koja se počela buditi, i restorani na obali lagano počinju otvarati svoja vrata, što je dodatan razlog našem proljetnom ushićenju.
S početkom travnja put nas je nanio na neke standardne i omiljene nam zagrebačke adrese, no zalutali smo i u one na Jadranu, jedva dočekavši vidjeti s kojim su specijalitetima restorani otvorili novu sezonu.
Poželite li kvalitetan doručak, ručak ili slasnu večeru popraćenu najfinijim desertom, ovo su mjesta na koja valja zaviriti.
Louie Cafe & Kitchen
Mjesto koje smo vam nedavno predstavili kao novitet na zagrebačkoj gastro sceni s prvim je danima rada pokupio dobre kritike nametnuvši se kao idealno mjesto za doručak, ručak, ali i večeru uz čašu vina ili vrhunski koktel. Poželite li u Zagrebu pojesti fini doručak, naš prijedlog je definitivno Louie Cafe & Kitchen na Novoj Vesi.
Il Secondo
Proljeće će mnoge natjerati da tanjure ispune povrćem, stoga će salate biti najčešći izbor. Naš prijedlog je salata u zagrebačkom Il Secondu - divlja jadranska tuna, kuhani krumpir, mladi špinat, cherry rajčice i divlje dalmatinske šparoge.
Brasserie on 7
Još jedna salata kao prijedlog, no ovoga puta na samoj splitskoj Rivi. Iz ljupkog Brasserie on 7 poručuju da se obavezno mora isprobati Nicoise salata od popečene tune, mišance lisnatih salata, maslina, kapara, poširanog jaja i limunskog vinaigrette.
Mazzgoon food
Travanj je i u popularni splitski Mazzgoon food donio laganiji menu, pa će ljubitelji zdrave hrane i ovdje doći na svoje. Na našim će se stolovima ovih dana u Mazzgoonu naći tuna salata s ukiseljenim koromačem, avokadom, grejpom i ninja dressingom.
Rocket Burger
Jedna od omiljenih adresa svih ljubitelja burgera zasigurno je zagrebački Rocket Burger. Ono što će dodatno razveseliti strastvene mesoljupce jest novi Smokey & The Bandit Burger, novitet koji se svakako mora probati!
Bistrot
U nekadašnji kultni Hemingway lounge bar posljednjih se mjeseci svraća na fine zalogaje, a u travnju ćemo uživati u izvrsnom rižotu od šparoga!
Maximilian Bavarski restoran
U slučaju da ste se pak poželjeli pravih ruskih specijaliteta, tu je Maximilian Bavarski restoran iz kojeg nam predlažu Stroganoff - rusko jelo koje se u originalu pravi s goveđim mesom, no u Maximilianu su ga odlučili prezentirati s s puretinom i tjesteninom.
Mala Hiža
Nađete li se u Međimurju, restoran koji ćemo vam uvijek predložiti jest Mala Hiža. Šarmantno i autentično mjesto ne smije se zaobići u Mačkovcu, a dokaz da su proljetne namirnice sletjele i u kuhinju Male Hiže jest ždrebeći file sa šparogama.
UJE oil bar
Nakon finog ručka, obavezan je desert, a onaj idealan pronašli smo u sjajnom splitskom UJE Oil Baru. Sladoled s maslinovim uljem i domaćom čokoladom fino će sjesti nakon laganih proljetnih salata!
Mio Corazon
Najšarmantniji tapas bar u Zagrebu pobrinuo se da nam novih slasnih koktela ne nedostaje, stoga svoje proljetne večeri provodimo u Radićevoj uz nove Tropical Sangrije s bijelim vinom i ananasom.
Trica Caffe Bar
Kultna osječka Trica prepoznatljiva je po svojoj originalnoj ponudi, a proljetna karta pića uključuje i jednu pravu poslasticu - plavu limunadu.
M.M.
Foto: Facebook, Mazzgoon food/Maksim Bašić
Objavljeno: 04.04.2016. u 16:10