GASTRO

Tradicionalni božićni kolač s potpisom Diora izgleda neodoljivo

Ovo je doslovno modna poslastica!

Tradicionalne božićne slastice naprosto obožavamo, posebno zato što željno iščekujemo tih nekoliko dana u godini kada su na meniju. Jedan takav kolač je i božićni panj, a kako izgleda kada ga odluči rekreirati „crème de la crème“ mode, gastronomije i umjetnosti pogledajte u nastavku.

Dior je poznat kao modna kuća koja čuva i razvija nasljeđe jednog od najvećih dizajnera 20. stoljeća. Do danas ovaj brend živi na temeljima genijalnosti inovatora mode svog vremena-Christiana Diora. Stoga, nije ni čudo da sve vezano uz ovo ime povezujemo s luksuzom i profinjenošću, i to na francuski način.

Ovih blagdana Dior nam je dao priliku da vidimo kako izgleda rezultat visoke mode i vrhunskog slastičarstva. Naime, suradnjom Diora s chefom Jeanom Imbertom i slastičarom Romualdom Bizartom nastala je mnogo luksuznija verzija tradicionalnog francuskog kolača-božićnog panja (bûche de Noël).

Ekskluzivnu dekoraciju potpisuje umjetnik Pietro Ruffo, čiji smo senzibilitet mogli vidjeti u posljednjoj kolekciji brenda-Cruise 2023. Motivi koji se pojavljuju na površini nalik bijelo-plavom porculanu su ruža vjetrova i seviljski čvor, dominantni i u već spomenutoj kolekciji, istaknuti su kroz cijelu Diorovu blagdansku bajku.

Ovaj raskošni desert bit će dostupan u ograničenim količinama i po narudžbi od 19. prosinca i to na kultnoj adresi 30, Avenue Montaigne, čije je pročelje simbolično iscrtano na delikatnom pakiranju ove čarobne slastice.

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.12.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p