GASTRO

Tri koktela sa samo dva sastojka

Donosimo jednostavne ideje za tople dane

kokteli 
Vikend je, toplo je, rođendani se slave na otvorenom, kave lagano evoluiraju u one s ledom, bicikli su u pogonu, a osmijesi na licima. Pravim hedonistima u ovoj će proljetno-ljetnoj priči jedan sočan sastojak možda nedostajati, a mi znamo i što bi to moglo biti.

Divni, slatki, obojeni kokteli u ruci. Ne znamo tko bi im mogao odoljeti i mi definitivno ne planiramo to činiti ovoga ljeta. Kokteli su nekako najfiniji kad nam ih netko drugi radi i oni iz kućne radinosti najčešće ne mogu naša nepca zadovoljiti onako kao što to mogu oni stručnjaka u koktel barovima. Ipak, naša današnja lista namijenjena je upravo ljenjivcima kao što smo i sami, koji ne znaju ili ne žele baratati s više od dva sastojka u kuhinji. A upravo toliko će vam i trebati za ova tri sjajna koktela koja vam danas donosimo.
 
koktel 
Paloma
Paloma je nešto nalik klasičnoj Margariti i piće je koje Španjolci obožavaju. Volite li tequilu, sigurni smo da ćete je voljeti i vi. Ono što vam treba kako biste je pripremili jesu tequila i sok od grejpa. Pomiješajte ih u jednakim mjerama i dodajte led i limetu, a sol na rubu čaše po želji.
  koktel 
Garibaldi
Klasičan talijanski aperitiv Garibaldi u ovoj će nam lijenoj priči savršeno poslužiti. Sastoji se od Camparija i soka od naranče. Čašu napunite ledom i ulijte sok i Campari u omjeru 1:1 ili 1:3 (Campari:sok). 
 
koktel 
Gimlet
Ljubitelji džina doći će na svoje s ultra jednostavnim i legendarnim Gimletom. Datira još iz 20-ih godina prošlog stoljeća, a zahtijeva samo pola džina i pola soka od limete. Jednostavno i savršeno!
  
 
M.M.
Foto: Unsplash/ (Brooke Lark, Alison Marras, Tim Wright, Alexandra Gorn)
Objavljeno: 31.05.2015. u 00:00
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p