GASTRO

U centru Zagreba otvoren je Rougemarin Doma, odlična nova lokacija za sve ljubitelje gastro delicija!

Adresa koju jedva čekamo posjetiti!

Ovaj tjedan Rougemarin je otvorio svoju prvu trgovinu specijaliziranu za kućno kuhanje – Rougemarin Doma – u prostoru Rougemarin City restorana u Petrinjskoj 2. Ponuda trgovine temelji se umacima, namazima, marinadama, temeljcima, konfekcioniranom mesu, kruhu, svježim namirnicama i svemu ostalom što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće, a što u profesionalnim kuhinjama nazivamo MISE EN PLACE (polupripremljena sirovina spremna za termičku obradu). Tu su naravno i Artisan by Rougemarin čokolade, te razne grickalice i slastice. U svojoj ponudi imamo i selekciju domaćih vina, craft piva, rakija, ginova i sličnog.

Kod razvoja koncepta, ali i samog loga Rougemarin Doma trgovine, Marin je crpio inspiraciju iz japanske kulture i ceremonije ispijanja čaja. Čitava filozofija „ichi-go ichi-e“ – „samo jedan put – samo ovaj put“ proteže se kroz sve aspekte trgovine i asortimana. 'Iduća dva tjedna radimo u beta varijanti u kojoj usavršavamo proizvode i finaliziramo ponudu. Tu nam je potrebna i pomoć kupaca. Molimo sve kupce da povratne informacije, prijedloge i sugestije javljaju putem društvenih mreža. Svi prijedlozi koje uvrstimo u našu ponudu bit će nagrađeni poklon bonom za Rougemarin Doma.' - istaknuo je Marin.

Chipotle mayo

Čokolada tonka lješnjak

Focaccia

Rougemarin Doma je potpuno nov i malen igrač na tržištu maloprodaje te želimo pružiti priliku svim malim igračima koji imaju kvalitete proizvode - od vinara, craft pivara (Međimurski Lepi Dečki, Primarius..), uljara do OPG-ovaca. 'U ovom dijelu najavili bismo i nekoliko suradnji kojima se izrazito veselimo. U prodaji ćemo imati i sokove Marija Mihelja, macaronse Petre Jelenić, koktele Marina Nekića, pivo Mate Jankovića, kavu Nika Orošija i prvu hrvatsku craft colu – Monadu.' - objašnjava Marin.

Kimchi

Krekeri


Namaz pileća prsa i curry

Također, Rougmarine Doma želi direktno dogovarati uvjete s proizvođačima jer tako možemo osigurati najkvalitetniju sirovinu i/ili proizvod za kupce po najpovoljnijoj mogućoj cijeni. Sve se radi i sa svježim lokalnim i sezonskim namirnicama, bez aditiva i kemije te u Rougamrine kuhinji - od odabira sirovine preko obrade i dodavanja začina/mirodija do pakiranja. Osim navedenog, Rougmarine tim radi i na razvoju proizvoda bez šećera i glutena, kao i zero waste proizvodnje te kuhanja. 'Proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje – ukratko, želimo kupcima ponuditi jedinstven doživljaj kupovine proizvoda koje ne mogu kupiti u velikim trgovačkim lancima, kao što su na primjer ukiseljena jaja u salamuri od cikle... Također, u 'novom normalnom' želimo olakšati kupcima prilagodbu na situaciju i postati mjesto na kojem mogu kupiti sve već gotovo i pripremljeno za male zabave i obiteljska okupljanja – od plata i mini burgera do deserata, te savršeno rashlađenog vina i piva. Kupci mogu u našoj trgovini odabrati i marinirane ili odležane odreske koje ćemo im ispeći na grillu i zapakirati za doma po istoj cijeni kao da su ih kupili sirove.' - govori Marin.

Pašteta od tune

Tiramisu


Ukiseljena jaja

Rougemarin Doma osim trgovine od idućeg će tjedna imati i restoranski dio ponude. Uz rouge klasike kao što su wokovi, burger i pizza na jelovniku će se pronaći i rižota, salate i meso, ali i razna dnevno svježa jela pripremljena od namirnica iz Doma asortimana. Jela će se moći pojesti unutar prostora ili na terasi ukoliko će vremenske prilike dopuštati, ali i uzeti za van (grab&go). Ubrzano se radi i na razvoju novog web shopa na kojem će biti dostupna čitava ponuda Rougemarin Doma trgovine, ali restorana, te organiziranju vlastite dostavne službe.

Ukiseljene kozice

Ukiseljene tikvice

Wok baza

Foto: PR, Rougemarin Doma/Facebook
Objavljeno: 30.10.2020. u 13:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p