GASTRO

U centru Zagreba otvoren novi azijski restoran koji morate posjetiti!

Okusi koji će vas osvojiti na prvu!
Obožavatelji azijskih street food delicija vjerojatno su već imali prilike čuti za Silk - restoranski lanac s podružnicama u Splitu, na Korčuli, Hvali, ali i u švicarskom Verbieru. Sada je ovaj panazijski street food lanac otvorio restoran i u srcu Zagreba pa je tako naša prijestolnica postala bogatija za još jednu oazu azijskih specijaliteta za koju već sada znamo da će postati jedna od omiljenih!

Otvoren u Masarykovoj ulici na broju 18, Silk svojim gostima nudi tipičan azijski jelovnik koji se sastoji od nezaobilaznih miso juha, nekoliko vrsta gyoza, pad thai jela, wokova, ali i drugih specijaliteta kao što su tartar od tune s avokadom, crveni curry i poznati mochi desert koji morate kušati! Od specifičnih jela definitivno se izdvaja pečena patka, a od glavnih jela valja izdvojili i crispy pork belly, prženu piletinu na azijski način te salata od hobotnice - na azijski način. Ono što smo primijetili jest da se na jelovniku ne nalazi ramen koji je inače sastavni dio menija gotovo svakog azijskog restorana, no sasvim smo sigurni kako su spomenuta kulinarska otkrića panazijskih teritorija sasvim dovoljan razlog da se zaputite u Silk i otkrijete neka od najoriginalnijih azijskih jela koja su od subote dostupna i u Zagrebu.

Sam restoran nalazi se u prostoru nekadašnjeg restorana Apetit city, a koji se zatvorio u jeku pandemije. Prostor je ponovno oživio u azijsko uređenom stilu koja će postati omiljena gastro oaza za ljubitelje azijske kuhinje, ali i odlična lokacija za razne poslovne ručkove, organizirane večere i slična događanja. Više informacija potražite na službenoj stranici. 

 

Objavljeno: 17.08.2022. u 11:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p