GASTRO

U Esplanadi predstavljena selekcija delikatesa

Najboljih hrvatski chefovi i ugostitelji okupili se u Zagrebu
Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
petak 27. siječnja 2017. u hotelu Esplanade, Zagreb, tvrtka Selekcija MM održala je sada već tradicionalnu godišnju prezentaciju - festival hrane i vina, na kojem su predstavljeni neki od najinteresantnijih proizvoda i delikatesa namijenjenih vrhunskim restoranima, poput: kavijara, kamenica, škampa, hlapova, plavorepe tune, francuske peradi, talijanskih sireva, steakova iz cijelog svijeta te selekciju vina i šampanjaca.


Selekcija MM je jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetski poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske i Srbije, čiji se asortiman sastoji se od delikatesa iz cijelog svijeta, pomno biranih za potrebe najboljih kuhara koji svojom maštom i vještinom pretvaraju vrhunsku sirovinu u užitak blagovanja.

Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
Vlasnik Marijo Mendek se slaže da nema iskrenije ljubavi od one prema hrani: „Hrana je definitivno medij koji povezuje ljude na najbolji mogući način. Selekciju MM od početka pokreće ista ljubav i emocija prema hrani te želja da najbolji prehrambeni proizvodi budu dostupni u Hrvatskoj. U neprestanoj potrazi za najboljim i najčišćim proizvodima idemo do samoga izvora te danas direktno surađujemo s brojnim proizvođačima diljem svijeta.“

Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
S vremenom se Selekcija MM isprofilirala u važan faktor hrvatske fine dining scene. Tijekom godina su odradili nebrojene prezentacije, degustacije i festivale hrane te povezali hrvatske chefove s vrhunskim proizvodima i proizvođačima. Kako bi ostvarili što osobniji i neposredniji kontakt s chefovima, u svojoj open-kitchen kantini organiziraju brojne kulinarske demonstracije tijekom kojih dolazi do neprocjenjive razmjene ideja. Usprkos kompliciranoj logistici i sezonalnosti posla, ponosni su što uspješno opskrbljuju klijente diljem Hrvatske tijekom cijele godine.

Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
Prezentacija u hotelu Esplanade Zagreb okupila je zavidan broj najboljih hrvatskih chefova i ugostitelja, a svakako jedna od najzanimljivijih demonstracija je bilo gostovanje španjolske tvrtke Balfegò koja je avionom dopremila cijelu plavorepu tunu od 180 kg, a koju je uživo pred uzvanicima konfekcionirao japanski majstor Nobuyuki Tajiri. Ova skupocjena plavorepa ljepotica se premijerno i prodavala na licu mjesta po ekskluzivnim cijenama. Za degustaciju ove tune pobrinula se vrsna sushi majstorica Adriana Baño koja je kreirala mnoštvo zanimljivih zalogaja za okupljene goste.

Selekcija MM – festival hrane i vina u Esplanadi
Foto: PR
Objavljeno: 30.01.2017. u 09:53
Tagovi: Gastronomija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p