GASTRO

U Rovinju se uskoro održava festival posvećen najpopularnijem piću - ginu!

Događaj koji se ne propušta!

Da je gin najpopularnije alkoholno piće ne trebamo previše naglašavati; božićne kuglice s ginom apsolutni su hit već nekoliko sezona te nema druženja bez da se popije koja kapljica više ovog popularnog pića, stoga je organiziranje festivala u kojem gin ima glavnu riječ sasvim logičan korak. Tako polako odbrojavamo do festivala posvećen upravo ginu, a koji će se održavati u prekrasnom Rovinju!

Ako ste mislili kako je samo ljeto stvoreno za opuštanje i uživanje u ukusnim koktelima, varate se! Bez obzira na to što smo se uvelike vratili svakodnevnim obavezama i užurbanoj rutini, s vremena na vrijeme potrebno je napraviti malenu pauzu i posvetiti se uživanju u stvarima koje volimo. Tako će sve strastvene ljubitelje gina sigurno razveseliti vijest da se u Rovinju održava GinIstra, festival posvećen ovom najpopularnijem ženskom piću. Zanimljiv je podatak da u Hrvatskoj djeluje preko 40 aktivnih proizvođača ginova, a čak 11 ih se nalazi na području Istarske županije. Tako je sasvim logičan smjer da se upravo u srcu Istre orgaizira ovakav tip festivala, a koji će svoja vrata otvoriti 30. rujna 2022. godine.

Na dugačkom popisu izlagača pronašla se i poznata destilerija Imagine spirits čiji ste bestseller Pink Robin, crveni gin sigurno do sada nebrojeno puta kušali, a koji je poseban po tome da se u njemu nalazi čak 12 začina. Definitivno je riječ o događaju koji ne želite propustiti, a više informacija pronađite na službenoj stranici!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.09.2022. u 16:15
Tagovi: gin, Rovinj

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p