GASTRO

U Zadru za koji dan počinje prvi ‘street food’ festival s gastro ponudom koja se ne propušta!

Premijera Burger Festivala Zadar
Jeste li znali da je prelijepi Zadar ove godine po prvi puta domaćin ‘Burger Festivala’? Osnovan prije punih šest godina od strane kreativaca zaslužnih za poznato zagrebačko ‘Fuliranje’, Burger Festival s godinama je značajno nadogradio i inspirirao hrvatsku street food scenu. A sada, s početkom sezone, ovaj sjajan gastro događaj seli u grad Zadar kako bi stvorio neke nove gastronomske sadržaje u gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu.

Prvi Burger Festival Zadar održat će se od 2. do 11. lipnja na Obali kralja Petra Krešimira IV., a predstavit će sedam vrhunskih chefova i njihove nove kulinarske kreacije. Među njima će se pronaći i neka dobra poznata imena kao što su Burger Institut Mate Jankovića i Chefs Burgers Ivana Pažanina, a oba će zajamčeno ostaviti besprijekoran dojam na sve posjetitelje. Tu je i Full Circle Marka Palfija s četiri burgera: njegov dobro poznati klasik – Smokey D, Decadent, Mediteran te Vege Beyond burger, a goste će jednako oduševiti i poznati 4Burgers sa svojim okusima Original, Bacon, Smoke Jalapeño i Chicken. Oni koji uživaju u isključivo biljnoj prehrani uživat će u Beg’s Plant kreacijama koji u Zadar dovode burgere pripravljene od isključivo biljnih sastojaka. 
 
Picnic Mingle & Fun - glavna zvijezda i ‘domaćin’ festivala

Dobitnice nagrada na Zagreb Burger Festivalu prošle godine svojim su zalogajima osvojile srca velikog broja street foodieja diljem Hrvatske, a sada će svoju domaću, zadarsku publiku oduševiti s četiri izvanredna burgera, a to su Blackie Burger, Prawn Burger, Juicy Burger i Snow Burger. Domaću scenu predstavljat će i ekipa iz Burgers & More sa svojim odličnim burgerima koji su već dobro poznati svim Zadranima, ali i svim gostima koji dolaze u Zadar. Uz pomno osmišljen glazbeni program i odličnu atmosferu, sigurni smo da će Burger Festival Zadar svojim urbanim glazbenim programom, modernim i suvremenim uređenjem, te prije svega pozitivnom energijom, gradu Zadru dati još jedan jedinstven i atraktivan proizvod, a što će pozdraviti domaći i strani turisti, te sami Zadrani. Sve novosti o festivalu pratite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 29.05.2023. u 09:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p