GASTRO

U zagrebačkom baru Otto & Frank počinje ciklus gostovanja chefova

Prilika za učenje i isprobavanje autentičnih specijaliteta 
hrana
K
rajem siječnja, od 28. siječnja do 4. veljače, u baru Otto & Frank u Tkalčićevoj 20, počinje ciklus gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restoranske scene. Prvi među njima je talijanski umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe – Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvedenice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz četiri organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso će održat će i dvije radionice u obližnjem prostoru specijaliziranom za takvu namjenu - Opatovina 13. Na radionicama koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. veljače svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Marco Sasso je Toskanac rođen u Pisi koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La Tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih jedanaest godina drži restoran Bora Baru. Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

hrana
Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank je pripremio i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lageria i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketa s kobasom i Brie sirom, ražnjića od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.


Foto: Pexels
Objavljeno: 25.01.2017. u 10:56

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p