GASTRO

U Zagrebu je otvoreno novo mjesto za sve ljubitelje knedli

Novo mjesto koje ćete obožavati

Kada govorimo o kolačima i slatkom, imamo sigurno dugačku listu favorita. Pa smo tako zadnje vrijeme uživali u krafnama koje su obilježile karnevalsko doba. Slastice i kolači dokazano utječu na naše raspoloženje, osobito ako je čokolada u pitanju, koja dokazano utječe na lučenje hormona sreće. Osim toga, svi važni dani u godini, uključujući naše rođendane, obilježeni su omiljenim slasticama, a slastica koja nikog ne ostavlja ravnodušnim i koja je sigurno na vrhu popisa, je knedla.

Riječ je o slastici koju obožavamo i koja je za vrijeme Adventa postala hit pa smo tako u redu čekali satima kako bismo je okusili. Knedla ili okruglica je slastica koja je kuhana od krumpira ili kruha, a unutra punjena šljivama ili čokoladom. To bi bio osnovni recept, no kao i sve slastice, knedla je doživjela revoluciju pa je danas možemo jesti u brojnim slanim i slatkim kombinacijama. Ako ste ljubitelj ove slastice imamo sjajnu vijest, napokon se otvara knedla bar u centru Zagreba, imenom Knedlica DA! Bar.

Ovaj projekt potpisuje Petra Jelenić u suradnji s vrhunskim slastičarem Admirom Karalićem. Ove knedle su specifične jer je riječ o kvalitetnim sastojcima u suradnji s vrhunskim OPG – ovima i visokim udjelom prirodnih sastojaka poput raznolikog voća, povrća i orašastih plodova. Prvo prodajno mjesto ovih savršenih knedlica bit će popularni Ambar bar u centru Zagreba, gdje ćete uz vrhunsku kavu moći jesti prekrasne knedlice koje će zasigurno biti veliki hit na zagrebačkoj gastro sceni.

Foto: KnedlicaDA! Bar
Objavljeno: 04.03.2022. u 14:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p