Iznimno raznolika i podijeljena na nekoliko regija, afrička je kuhinja mnogima nepoznanica, posebno u ovom našem dijelu svijeta. Ipak, ono evidentno u kuhinji kolijevke čovječanstva jest korištenje lokalnog voća i povrća, žitarica, mesa i mlijeka, a djelić ovih okusa ćemo od sutra moći probati i u samom centru Zagreba. Tanku po pitanju ponude svjetskih kuhinja, na zagrebačku gastro scenu od ove jeseni stupa pojačanje u obliku novog restorana, i to onog autentične afričke kuhinje. U Gundulićevoj 13 otvara se African Cuisine & Bar, mjesto koje će promovirati isključivo afričku kulturu i hranu i iza kojeg stoje dva prijatelja rođena u Nigeriji koji su se 2013. upoznali u Zagrebu gdje su zajedno krenuli u poduzetničke vode, cijelo vrijeme promovirajući bogatu afričku kulturu. Suradnju su odlučili prenijeti na novu razinu te su sada pokrenuli restoran i bar gdje će se u ugodnom i jednostavnom ambijentu servirati afrička jela. Probati ćemo tako moći specijalitete na bazi riže, jama i manioke, jela puna začina i boja, te nesumnjivo uživati u komadiću bogate kulture impresivnog i raznolikog kontinenta. M.M. Foto: Facebook
Možete eksperimentirati s dodacima Fritule sa sirom ili slaninom: Slatki desert oduševit će vas u slanoj varijanti
Jeftinije i zdrave opcija Što skuhati i ponijeti na posao: 5 brzo gotovih jela koje možete napraviti i dan ranije
Zadivite goste jednostavnim trikom Koktel u stilu snježne kugle hit je na društvenim mrežama, evo kako ga napraviti
Mekani, prozračni kruščić, obogaćen voćem i začinima Desert bez kojeg su blagdani nezamislivi: Recept za Panettone kao iz Italije