GASTRO

Ukusan recept za prave meksičke tacose koji morate isprobati!

Odlična ideja za proljetno-ljetni ručak

Prepoznatljiva po šarenim bojama, zdravim sastojcima i pikantnim okusima, meksička kuhinja jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih na svijetu. Iako danas meksičku kuhinju karakterizira mnoštvo raznolikih namirnica, u same korijene prvih meksičkih jela utkani su isključivo –grah i kukuruz.

Ipak, glavno obilježje meksičke kuhinje koje ju čini prepoznatljivom po cijelom svijetu defitinivno su tortilje od kukuruznog ili bijelog brašna koje se u svakom jelu poslužuju umjesto kruha. Osim što izgledaju atraktivno, vrlo su praktičke; često će poslužiti umjesto žlice ili tanjura, a možete ih i zapeći u obliku zdjelice. Sa tortillama se poslužuju gotovo sva slavna meksička jela za koje ste sigurno čuli – burritos, tacos, flautas, chimichangas, tostades… Ovoga puta za vas smo pripremili autentičan recept za prave meksičke tacose kakve možete pronaći na ulicama Meksika, a sigurni smo da će vas osvojiti na prvu te da će se još koji puta pronaći na vašem meniju!

Sastojci:

500 g junećeg mesa ili bilo kojeg drugog mesa po želji
1 glavica luka
4 žlice sjeckanog korijandra ili peršina
iscijeđeni sok limete
4 manje tortilje

Marinada:

2 žlice svijetlog piva
2 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
½ limete, sok
1 žlica vinskog octa
1 žlica usitnjenog korijandra ili peršina
¼ žličice soli
¼ žličice mljevenog papra
¼ žličice sušenog origana
¼ žličice mljevene slatke paprike
¼ žličice mljevene ljute paprike
¼ žličice mljevenog kumina

Priprema:

U jednoj posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke navedene za marinadu te ostavite smjesu da odstoji 15ak minuta. Potom marinadom prelijte meso koje ste prethodno narezali na kockice i stavite ga u staklenu zdjelu. Kada ste dobro začinili meso marinadom, pokrijte zdjelu i marinirajte meso barem dva sata u hladnjaku, uz povremeno miješanje.

Nakon što se meso dobro izmariniralo, ispecite ga na jačoj vatri dok se ne zapeče, a višak vode potpuno ispari. Potom dodajte narezani luk i listiće korijandra. Nakon par minuta dodajte sok od limete. Za to vrijeme zagrijte tortilje na suhoj tavi (nekoliko minuta sa svake strane) i poslužite ih s pečenim mesom koje ćete ravnomjerno rasporediti na sredini. Tortilje možete prethodno postaviti u oblik zdjelice u postojeći kalup i zapeći da dobije odgovarajući oblik. Dodajte ribani sir, svježu salatu ili sezonsko povrće po želji i uživajte u ručku na meksički način!

Objavljeno: 21.04.2020. u 10:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p