GASTRO

Ukusna ljetna torta s jagodama i sirom koja se ne peče!

Slastan recept koji možete isprobati već danas!

Unatoč tome što, kada govorimo o slasticama, najprije pomislimo na čokoladne delicije, moramo priznati da nas voćne torte u topim ljetnim mjesecima ipak malo više privlače. Lagane i osvježavajuće, a istovremeno toliko ukusne, voćne torte su bez imalo razmišljanja prvi ljetni izbor kojem se uvijek vraćamo!

Možemo se složiti da je vikend idealan period tjedna u kojem na kratko možete zaboraviti na obaveze i posvetiti se pripremi ukusnih slastica. Ovog puta naša Kristina Štriga pripremila je odličan recept za voćnu tortu bez pečenja, stoga nema baš nikakvog razloga da na vrijeme na nabavite potrebne namirnice i iznenadite sebe, ali i drage prijatelje tortom o kojoj će se pričati. Kako bi vam to što jednostavnije pošlo za rukom, u nastavku donosimo recept i detaljan opis pripreme s kojim je nemoguće pogriješiti!

Podloga:

200 gr mljevenih Digestive keksa
80 gr maslaca
1 vanilin šećer


Krema:

400 ml grčkog jogurta
400 g krem sira
200 ml vrhnja za šlag (33% m.m.)
80 g šećera u prahu
3 vanilin šećera
100 g voća po izboru (jagode, maline, borovnice, breskve, ..)
4 listića crvene želatine
3 listića želatine

Dodatno:

svježe voće
1 crveni preljev za torte


Priprema:

Rastopite maslac. U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i vanilin šećer te sjedinite u homogenu smjesu. Kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup. Kalup stavite u hladnjak na 40-50 minuta. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Voće operite te ga usitnite pomoću štapnog miksera. Listiće želatine stavite u posudice i prelijte s 3 žlice vode svaku (posebno radite crvenu, posebno običnu).

U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte grčki jogurt, krem sir, šećer i vanili šećer te dodajte umućeno slatko vrhnje. Sjedinite slatko vrhnje i dobivenu smjesu jogurta i sira, te podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte izmiksano voće. Crvenu želatinu zagrijte, pričekajte da se otopi, malo prohladite i izlijte u smjesu s voćem. Ponovite postupak s običnom želatinom te je izlijte u smjesu bez voća.

Dobivene kreme rasporedite na podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Rashlađenu tortu ukrasite svježim voćem i crvenim preljevom za torte kojeg pripremite prema uputama.

Tips and tricks:

- ukoliko ne možete pronaći crvenu želatinu, možete koristiti običnu
- osim maline i jagoda, možete koristite voće po želji


Foto: Kristina Štriga
Objavljeno: 31.05.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p