GASTRO

Prekrasne torte koje izgledaju kao prava remek djela!

Umjetnost i arhitektura kao inspiracija za izradu slastica!

Mlada arhitektica, a ujedno i slastičarka, Marie Troïtskaia djevojka je iz Moskve koja se sa svoje nepune 24 godine možete pohvaliti impresivnim portfoliom slastica kakve sigurno još niste vidjeli! Kombinirajući svoju akademsku pozadinu iz područja arhitekture i veliku strast prema izradi kolača, Marie stvara jedinstvene umjetničke torte koje su inspirirane raznim oblicima, skulpturama i građevinama.

I sam proces stvaranja torti zaista je specifičan; Troïtskaia planira izradu slastice kao da se doista i radi o arhitektonskom projektu. Tako je prvi korak skiciranje dizajna, potom izrada modela i kalupa, a tek kada završi s estetikom i dizajnom počinje razmišljati o sastojcima i sastavu okusa. Konačno, nakon složenog procesa pripreme i kušanja različitih kombinacija okusa o kojima dugo odlučuje, započinje s pečenjem.
Baš kao i većina umjetnika, Marie navodi brojna imena koja za nju predstavljaju nepresušan izvor inspiracije, a koji su uvelike utjecali na njene radove: „Inspiriraju me noviteti u arhitekturi; arhitektonski objekti, gradovi, materijali, teksture, ali i kultni arhitekti poput Gehrya, Le Corbusiera, Gaudia i Utzona. Posebno volim crtati čokoladne panorame i stvarati vlastite čokoladne gradove!“ 

Njeni proizvodi savršeno spajaju ovaj eklektični raspon umjetničkih interesa, ujedno pretvarajući apstraktne oblike i skulpturalna djela u ukusne figurativne i trodimenzionalne površine. Marie trenutno studira arhitekturu u Francuskoj, gdje se također paralelno školuje za slastičarku i tako nastavlja svoju kreativnu karijeru. Dugi niz vremena radila je u moskovskoj slastičarnici ali se nada se da će jednoga dana otvoriti vlastitu slastičarnicu u Parizu, a koja bi okupljala studente arhitekture, arhitekte i umjetnike. "Za mene su kolači - predmeti umjetnosti", poručuje Troïtskaia.

Objavljeno: 01.12.2019. u 11:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p