GASTRO

Veganski tart s malinama i kokosom kojeg se nećete moći zasititi!

Još jedan recept koji morate što prije isprobati!

Sigurni smo da se možemo složiti kako su ukusne slastice odličan izbor kojem se najviše volimo posvetiti za vikend. Naime, budući da nam užurbani način života nerijetko ne dopušta da tijekom tjedna nešto više vremena provodimo u kuhinji, omiljena dva dana, subota ili nedjelja, odličan su trenutak za to!

Naša Kristina Štriga ovog puta pripremila je zanimljiv recept za ukusan veganski tart s malinama i kokosom. Unatoč tome što je tart kao takav nešto kompliciraniji kolač koji nije gotov u kraćem periodu, uz pomoć ovog detaljnog i temeljitog recepta, sigurni smo da će uspjeti baš svakome. Osim toga, riječ je o zdravoj veganskoj varijanti, stoga predlažemo da u skladu s vrućim ljetnim danima koji su pred nama, definitivno odvojite vrijeme za pripremu ovog neodoljivo dobrog, osvježavajućeg i zdravog kolača koji će oduševiti baš sve!

Podloga:

100 g kokosovog brašna
150 g oštrog brašna
100 g kokosovog ulja (ohlađeno)
50 g šećera u prahu
prstohvat soli
3-4 žlice kokosovog mlijeka (prema potrebi)



Krema od kokosa:

1 konzerva kokosovog mlijeka (oko 400 ml), dobro ohlađena
100 gr veganske bijele čokolade
1 dl bademovog mlijeka
50 gr šećera kokosovog cvijeta
1 žličica ekstrakta od vanilije
10 g agar-agara
250 g malina

Podloga:

Pomiješajte obje vrste brašna, šećer u prahu i sol te dodajte kokosovo ulje i razmrvite smjesu. Dodajte kokosovog mlijeka po potrebi, bitno je da se podloga počne formirati, ali može ostati lagano mrvičasta. Pekač za tart lagano premažite kokosovim uljem te utisnite smjesu prstima tako da bude čvrsto pritisnuta za pekač. Prebacite u hladnjak na 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C, izvadite tart iz hladnjaka i stavite ga peći u zagrijanu pećnicu. Pecite ga oko 20 minuta, odnosno dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Izvadite ga i ostavite na rešetki da se potpuno ohladi prije stavljanja kreme.



Krema:

Iz konzerve pažljivo izvadite kokosovu kremu. Bijelu čokoladu nasjeckajte i rastopite je na pari. Kad je čokolada rastopljena dodajte je kokosovoj kremi. Zagrijte bademovo mlijeko, šećer i agar-agar do vrenja uz miješanje. Lagano ohladite i uspijte u posudu s kokosovom kremom i bijelom čokoladom. Izlijte pripremljenu kremu na podlogu i ohladite u hladnjaku, minimalno 4 sata.

Kad se krema stvrdnula, po površini rasporedite oprane i osušene maline. Po želji pospite šećerom u prahu.

Foto: Kristina Štriga
Objavljeno: 13.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p