GASTRO

Vikend je slađi uz frosé od lubenice

Lagan i osvježavajući napitak
frose od lubenice
Znamo. Vikendima prakticirate lijenost i radije biste platili previše za piće koje će vam smućkati barmen u trendi baru u gradu nego potrošili sat vremena na pripremu home made koktela. Ta, uvijek je tu i ono vino koje možete samo natočiti i pijuckati.

Ipak, osjećate li se imalo kreativno ili ste pozvali prijatelje na druženje, jedan bi vas pogled na ultimativno ljetno piće - frosé od lubenice, mogao nagovoriti da zasučete rukave. Piće koje ne iziskuje mnogo truda, a ukusno je i osvježavajuće, bit će ujedno vaš as u rukavu narednih mjeseci. Efektno i fino, vjerujemo kako će biti hit na svim okupljanjima na otvorenom, a da će pasti i koja fotografija za Instagram, ne sumnjamo.

Za frosé od lubenice vam je potrebna boca rosé vina, jedna lubenica, led po potrebi i jedna do dvije žlice šećera. Od vina prvo napravite kockice leda i pritom imajte na umu kako se rosé neće u potpunosti smrznuti no to je sasvim u redu. Potom odrežite vrh lubenice i sastružite unutrašnjost sa žlicom koju zatim ubacite u blender skupa sa kockicama leda načinjenima od vina. U smjesu ubacite šećer te miksajte dok ne dobijete "koktel" gustoće prema vlastitoj želji, nakon čega isti ubacite u svoju sastruganu lubenicu i ispijajte dok vam ne dodija.

M.M.
Foto: howsweeteats.com
Objavljeno: 11.06.2017. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p